Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Διχασμός στην Ελλάδα (Σαν σήμερα 25/8)

1914: Παραιτείται από την πρωθυπουργία ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Διχασμός στην Ελλάδα.

1989: μετά από ταξίδι 12 ετών στο ηλιακό σύστημα, ο αμερικανικός δορυφόρος "Βόγιατζερ 2" πλησίασε στον πλανήτη Ποσειδώνα, που βρίσκεται σε απόσταση 4,4 δισεκατομμύρια χλμ. και είναι ο πιο μακρινός από τη Γη. Το "Βόγιατζερ 2" θεωρήθηκε η πιο επιτυχημένη διαστημική συσκευή, καθώς επισκέφθηκε τέσσερις πλανήτες, δυο από τους οποίους εξερευνήθηκαν για πρώτη φορά, όπως ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, εμπλουτίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις γνώσεις μας για το ηλιακό μας σύστημα.

1949: στη Νέα Υόρκη, η εταιρία RCA ανακοίνωσε ότι εφηύρε ένα σύστημα για την εκπομπή έγχρωμων τηλεοπτικών προγραμμάτων.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 25/8
1951Ο Βρετανός heavy-metal τραγουδιστής και τραγουδοποιός Rob Halford (Robert John Arthur Halford) γεννήθηκε στο Sutton Coldfield του Μπέρμιγχαμ. Ενσωματώθηκε με το Βρετανικό συγκρότημα Judas Priest το 1974. Αποχώρησε από το γκρουπ το 1992 για να επιστρέψει και πάλι το 2003. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Rocka Rolla", "Diamonds & Rust" (Joan Baez), "Breaking the Law" κ.α. Υπήρξε για δύο μόνο συναυλίες το Νοέμβριο του 1992, τραγουδιστής των Black Sabbath αντικαθιστώντας τον Ronnie James Dio. Μαζί με τους Judas Priest έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από σαράντα εκατομμύρια άλμπουμ. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς heavy-metal τραγουδιστές της γενιάς του.
1954Ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς τραγουδιστές/τραγουδοποιούς, ο Elvis Costello(Declan Patrick MacManus) γεννήθηκε στο Πάντιγκτον του Λονδίνου της Μεγάλης Βρετανίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1977, κυκλοφορώντας το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "My Aim Is True". Συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όπως Tony BennettLucinda WilliamsLee KonitzBrian Eno και Paul McCartney. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Less Than Zero", "Watching the Detectives", "Oliver's Army", "I Can't Stand Up for Falling Down" κ.α.
Αθλητισμός 25/8
1804H Alice Meynell γίνεται η πρώτη γυναίκα τζόκεϊ στην Μεγάλη Βρετανία
1920Η Ethelda Bleibtrey κερδίζει τα 100μ ελεύθερο με 1:13.6 στην Αμβέρσα του Βελγίου και γίνεται η πρώτη Αμερικανίδα που κερδίζει ολυμπιακό μετάλλιο
1928Πρωτοεμφανίζονται οι αριθμοί στις φανέλες των παικτών στους αγώνες ποδοσφαίρου Αρσεναλ – Σέφιλντ Γουένστεϊ  και Τσέλσι – Σουόνσι . Οι γηπεδούχοι φοράνε νούμερα από 1-11 και οι φιλοξενούμενοι 12-22


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *