Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Οι Τούρκοι πυρπολούν τη Σμύρνη (Σαν σήμερα 29/8)

1922 Οι Τούρκοι πυρπολούν τη Σμύρνη.

1949 Λήγει ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα. Το Βίτσι «πέφτει» στις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού από τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού που το υπερασπίζονται.

1963 σε 22 αξιωματικούς της Χωροφυλακής απαγγέλθηκε κατηγορία για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 29/8
29/8 . 1935 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός του συγκροτήματος The Mamas and The Papas , John Phillips (John Edmund Andrew Phillips 1935-2001) γνωστός και ως  Papa John , γεννήθηκε στο Parris Island της Νότιας Καρολίνας.

Αθλητισμός 29/8
1924Το αερόστατο “Γκραφ Ζέππελιν” ολοκληρώνει το ιστορικό του ταξίδι γύρω από τον κόσμο όταν φτάνει στο Λέικ Χερστ της Νέας Υόρκης. Το ταξίδι ξεκίνησε το πρωί της 8/8 από το Λέικ Χερστ και διήρκεσε 21 μέρες, 7 ώρες και 26 λεπτά
1952Δίνεται στο Woodstock της Νέας Υόρκης η πρεμιέρα του μουσικού έργου 4’33” του συνθέτη John Cage. Το έργο είναι …σιωπηλό και ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι αυτός του περιβάλλοντος. Επτά χρόνια μετά, το 1959, ο ζωγράφος Marcel Duchamp, που είναι λάτρης και παίκτης του σκακιού, θα παίξει επί σκηνής μία ολόκληρη παρτίδα εναντίον του John Cage, όπου ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι αυτός που κάνουν τα πιόνια μέσα από ένα μικρόφωνο. Η παράσταση θα διακοπεί αφού το κοινό θα αποχωρήσει από το θέατρο.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *