Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Κλείδωσε η συμφωνία: Έχουμε νέο Μνημόνιο!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών, σήμερα Τρίτη πρωί, που είχε στόχο την επίλυση των όποιων εκκρεμοτήτων και την επίτευξη ολοκληρωμένης συμφωνίας με τους δανειστές. 

Η συνάντηση έφτασε τις 19 ώρες από την έναρξή της με μια μικρή διακοπή χθες το απόγευμα, στη διάρκεια της οποίας συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για την οικονομική πολιτική υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών η συμφωνία κλείδωσε και έχουμε πλέον... νέο Μνημόνιο. Απομένουν μόνο "μικρές λεπτομέρειες" σε κόκκινα δάνεια και ιδιωτικοποιήσεις, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, φεύγοντας από το κεντρικό ξενοδοχείο όπου ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις.

Συμφωνήθηκε να μην ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016.

Οι στόχοι που συμφωνήθηκαν ειναι:

Πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015, +0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016, +1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και +3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.
Συμφωνία έχει υπάρξει σχεδόν σε όλα τα επιμέρους ζητήματα, και στην παρούσα φάση συζητούνται οι εκκρεμότητες σε ορισμένα ζητήματα (κόκκινα δάνεια, ταμείο αποκρατικοποιήσεων, απελευθέρωση αγοράς ενέργειας) προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *