Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ιδρύεται η «Φιλική Εταιρία» (Σαν σήμερα 14/9)

1814: Ιδρύεται στην Οδησσό, την ημέρα της Ύψωσης του Σταυρού, απ' τους Νικόλαο Σκουφά, Εμμανουήλ Ξάνθο και Αθανάσιο Τσακάλωφ, η «Φιλική Εταιρία».


1922: Μετά την επικράτηση της Επανάστασης, η  οποία ξεκίνησε από τη Χίο και τη Μυτιλήνη με αρχηγό τον συνταγματάρχη Νικόλαο Πλαστήρα, παραιτούνται ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και η κυβέρνηση Τριανταφυλλάκου. Νέος βασιλιάς ορκίζεται ο Γεώργιου Β'. Εξέγερση στην Αθήνα υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Συλλαμβάνονται εκατοντάδες «κωνσταντινικοί».

1974: στην Κύπρο, οι Τούρκοι εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, λίγα μόνο λεπτά μετά τον άδοξο τερματισμό της Διάσκεψης της Γενεύης.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 14/9
1955 Στο Cosimo Matassa Studio της Νέας Ορλεάνης ο Little Richard ηχογραφεί το τραγούδι "Tutti Frutti". Θα γίνει η πρώτη του μεγάλη επιτυχία και τραγούδι-πρότυπο για άλλες rock 'n' roll επιτυχίες που θα ακολουθήσουν. Την παραγωγή έκανε ο Robert Blackwell. Τα επόμενα χρόνια τραγουδήθηκε από τους Elvis PresleyPat Boone κ.α.
1960 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 για πέμπτη και τελευταία εβδομάδα, βρίσκεται ο Elvis Presley με το τραγούδι "It's Now or Never". Η μελωδία του τραγουδιού είναι δανεισμένη από το Ιταλικό τραγούδι "'O Sole Mio". Οι πωλήσεις του τραγουδιού έφτασαν τα εικοσιπέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Λέγεται πως ήταν το τραγούδι που άκουσε όσο ήταν στην φυλακή επειδή έκλεβε τροχούς αυτοκινήτων και πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την μουσική.
1974 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Eric Clapton με την διασκευή του τραγουδιού "I Shot the Sheriff" του Bob Marley, ο οποίος το είχε ηχογραφήσει τον Απρίλιο του 1973. Η επιτυχία που σημείωσε το τραγούδι άνοιξε τον δρόμο του Marley σε μεγαλύτερα ακροατήρια...

Αθλητισμός 14/9


1814Οι Νικόλαος ΣκουφάςΕμαννουήλ Ξάνθος και Αθανάσιος Τσακάλωφ ιδρύουν την ελληνική μυστική επαναστατική οργάνωση «Φιλική Εταιρεία».Σκοπός της ήταν να προετοιμάσει την Ελληνική Επανάσταση.
1890Στη Σμύρνη ιδρύεται ο μουσικός γυμναστικός σύλλογος «Ορφέας». Τα μέλη του τρία χρόνια μετά θα ιδρύσουν το «Γυμνάσιον». Η ένωση των δύο συλλόγων το 1896 θα ενωθούν για να δημιουργηθεί ο «Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης».
1891Ο Τζον Χεθ (John Heath) της Γουλβς χτυπά το πρώτο πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου στο Αγγλικό πρωτάθλημα στον αγώνα εναντίον της Accrington Stanley

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *