Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Το Ράιχ αποφάσισε να δημοσιεύσει το 25% των περιουσιών των Εβραίων (Σαν σήμερα 7/9)

1996 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το χρυσό Λέοντα έλαβε ο Ιρλανδός σκηνοθέτης Νιλ Τζόρνταν για την ταινία του “Μάικλ Κόλινς”, το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου πήρε ο Λάιαμ
Νίσον και Α’ Γυναικείου η μικρούλα Βικτουάρ Τιβισόλ, μόλις 5 ετών.

1940 κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι γερμανικές αεροπορικές δυνάμεις υπό τον Χέρμαν Γκέρινγκ άρχισαν να βομβαρδίζουν το Λονδίνο, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 300 άνθρωποι να σκοτωθούν μόνο τη μέρα αυτή.

2000 στα Κατεχόμενα της Κύπρου, χιλιάδες καταθέτες έξι τραπεζών που είχαν κλείσει πραγματοποίησαν συλλαλητήρια απαιτώντας την επιστροφή των χρημάτων τους.








Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 7/9
1936 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πρωτοπόρος της rock 'n' roll Buddy Holly (Charles Hardin Holley 1936-1959) γεννήθηκε στο Λούμποκ του Τέξας. Άρχισε να παίζει μουσική από πολύ μικρός, την εποχή που φοιτούσε στο Hutchinson Junior High School. Το 1955 είδε τον Elvis Presley να τραγουδά και επηρεασμένος άρχισε να πειραματίζεται στο rockabilly - αναπτύσσοντας όμως ένα δικό του ξεχωριστό στυλ, μαζί με την μπάντα του τους The Crickets. Αν και η καριέρα του κράτησε μόνο ένα χρόνο, θεωρείται ένας από τους καλλιτέχνες που επηρέασε βαθύτατα την εξέλιξη της rock 'n' roll μουσικής. Αρκετοί είναι οι τραγουδιστές και τα συγκροτήματα που παραδέχτηκαν την επιρροή του Holly στην μουσική τους, όπως The Beatles, The Rolling Stones, Bob Dylan κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "That'll Be the Day", "Words of Love", "Everyday", "Peggy Sue", "Maybe Baby" κ.α.

1951 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Chrissie Hynde (Christine Ellen Hynde) γεννήθηκε στο Άκρον του Οχάιο. Είναι μέλος του rock συγκροτήματος The Pretenders από το 1978 μέχρι και σήμερα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Back on the Chain Gang", "2000 Miles", "Middle of the Road", "Don't Get Me Wrong", "I'll Stand by You" κ.α.

Αθλητισμός 7/9
1956Ο 16χρονος Πελέ σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη Σάντος, την ομάδα στην οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του (τελευταίος αγώνας στις 3/10/1974)
1960Η «μαύρη γαζέλα» του κλασσικού αθλητισμού, η ΑμερικανίδαΒόλαμ Ρούντολφ (Wilma Rudolph) κερδίζει τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960 στη Ρώμη. Στα 100,200 και 4Χ100μ. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1956 είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4Χ100μ.
1963Το Hall of Fame του Αμερικάνικου Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου δημιουργείται στο Canton του Οχάιο

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *