Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα του Γιώργου Καρασμάνη για τις εκλογές

Συμπολίτισσες, συμπολίτες της Πέλλας,

Για δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες καλούμαστε στις κάλπες για να αποφασίσουμε για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Μετά την αποτυχημένη επτάμηνη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία. Δεν επιτρέπονται πια άλλοι πειραματισμοί, δημαγωγίες, υποσχέσεις και λόγια κενά περιεχομένου. Απαιτείται εμπειρία, υπευθυνότητα, πυγμή, σωφροσύνη και διαρκής προσπάθεια για την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος στην οικονομία και την κοινωνία.

Έχει φθάσει η ώρα για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην ελληνική οικονομία. Για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στις υγιείς δυνάμεις του λαού μας και της πατρίδας μας. Για την επαναφορά στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Για τη συνέχιση της προσπάθειας, που διακόπηκε στο όνομα της ατελέσφορης «ελπίδας», για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα Μνημόνια και τους αλλεπάλληλους επαχθείς δανεισμούς. Για να πάμε μπροστά και όχι πίσω.

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε παράμερα τους νεαρούς «Μεσσίες» και να ξαναπάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, με γνώση, σκληρή δουλειά, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. 

Ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε όσα ως υπουργός είχαμε αποφασίσει και προτείνει, όπως:

· Την υλοποίηση της Νέας ΚΑΠ των 15 δις ευρώ.

· Το Νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης των 6 δις ευρώ, που επί 7 μήνες παραμένει ανενεργό και δεν έχει πάρει ακόμα την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

· Την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014, που είχαμε διασφαλίσει με 130εκατ ευρώ.

· Την οριστική επίλυση του θέματος των βοσκοτόπων με την αλλαγή του ορισμού από την 1/1/2015. 

· Την καταβολή στους κτηνοτρόφους κάθε χρόνο επιπλέον 150εκατ ευρώ από φέτος και μέχρι το 2019

· Την καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε 13 προϊόντα μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά ο χυμός ροδάκινου, το σπαράγγι και τα τεύτλα, που έχουν μέλλον και μπορούν να ενδυναμώσουν τον παραγωγικό μας ιστό.

· Τη στήριξη των νέων αγροτών μέσα από τη Νέα ΚΑΠ και το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (240 εκατ. για νέους αγρότες, επιπλέον μπόνους 25% επί της αξίας των δικαιωμάτων των ενισχύσεων, 72 εκατομ. ευρώ για νεοφυείς επιχειρήσεις κ.λ.π.).

· Τη διεκδίκηση των 60 εκατ. ευρώ για την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών που υπέστησαν πέρυσι ζημιές από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, ισοσκελίζοντας τα 33 εκατ. που δώσαμε πέρυσι μέσα από το Πρόγραμμα ήσσονος σημασίας με τρόπο απόλυτα νόμιμο, κρυστάλλινο και διαφανή και με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δυστυχώς ο φάκελος αυτός αραχνιάζει στα συρτάρια του υπουργείου.



· Τη στήριξη της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και την αντιστάθμιση των οικονομικών απωλειών των γεωργών και κτηνοτρόφων από ακαρπία, ζωικές ή φυτικές ασθένειες με 200 εκατ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια. Και αυτή η διεκδίκηση παραμένει ανενεργή.

· Την ενεργοποίηση του νόμου 4235/2014, άρθρο 71, που μπορεί να καλύψει και τη φετινή ακαρπία.

· Τη για πρώτη φορά (2015-2020) στρεμματική ενίσχυση, στις δενδρώδεις καλλιέργειες όπως κεράσια, μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, βερίκοκα, κ.λ.π.

· Τη συνέχιση της στήριξης των καπνοπαραγωγών αλλά και τη συνέχιση, για την επόμενη πενταετία, της ειδικής στήριξης – συνδεδεμένη ενίσχυση – στην καλλιέργεια του βαμβακιού.

· Τη διατήρηση του φορολογικού συντελεστή στο 13% στα αγροτικά φωτοβολταϊκά. 

· Την κατασκευή του φράγματος Αλμωπαίου, που με την επίβλεψη μου ωρίμασε η μελέτη και με πρότασή μου εντάχθηκε στα 10 μεγαλύτερα έργα του υπουργείου.

· Την απορρόφηση των 8 εκατ. ευρώ που διαθέσαμε στους δήμους του Νομού μας για την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων και ανάπλαση χώρων.

Επιπλέον:

· Την ένταξη στο Νέο Πρόγραμμα του οδικού άξονα Χαλκηδόνας–Έδεσσας, που δυστυχώς δεν κατασκευάστηκε από το προηγούμενο Πρόγραμμα εξαιτίας της υφαρπαγής των 120 εκατ. ευρώ, παραμονές των εκλογών του 2012, από την τότε πολιτική ηγεσία των συναρμοδίων υπουργείων. Καθώς επίσης και άλλων μέτρων, δράσεων και έργων σημαντικών για τον τόπο μας που δεν μπορούν να γράφουν σε ένα απλό κομμάτι χαρτί.

Επειδή έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα, πιστεύουμε στον τόπο μας και τον θέλουμε να προκόβει, στις 20 Σεπτεμβρίου πρέπει να εμπιστευτούμε, να στηρίξουμε και να προσπαθήσουμε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία – το μοναδικό κόμμα της χώρας, που από την ίδρυσή του από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δεν άλλαξε ποτέ τον ευρωπαϊκό και φιλολαϊκό του προσανατολισμό – να συμβάλουμε και εμείς στην αναγέννηση της πατρίδας μας. Στις 20 Σεπτεμβρίου γυρίζουμε σελίδα στο βιβλίο της Ιστορίας και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, ξανακάνουμε τα όνειρά μας πράξη.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες της Πέλλας,

Στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής δεν πρέπει να λείψει κανείς. Πρέπει να μετατρέψουμε την όποια πικρία και απογοήτευση, σε δύναμη και πραγματική ελπίδα. Μαζί με εσάς, με τη θέληση, τη στήριξη, τη δύναμή και τη συμπαράστασή σας, θα πορευτώ και εγώ, όπως πάντα, όπως όλα αυτά τα χρόνια που με ξέρετε και σας ξέρω, το δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο για την Πέλλα και την Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει. Χωρίς αντιπαλότητες, χωρίς προκαταλήψεις, δίχως διαχωρισμούς, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Πέλλας και της χώρας. Και είμαι βέβαιος ότι οι εμπειρίες που αποκομίσαμε τους προηγούμενους μήνες θα μας δώσουν το κουράγιο και τη δύναμη να τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς.



Γιώργος Καρασμάνης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *