Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Oι ναζί κατέλαβαν τη Ρώμη και το Μιλάνο (Σαν σήμερα 10/9)

1943: στην Ιταλία, οι ναζί κατέλαβαν τη Ρώμη και το Μιλάνο μετά από πολιορκία.

1997: η Αλβανία και το ΝΑΤΟ υπέγραψαν συμφωνία στις Βρυξέλλες για την ανασυγκρότηση του αλβανικού στρατού.

1925: Υπογράφεται και δημοσιεύεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας (αβασιλεύτου), που τίθεται αμέσως σε ισχύ.

1995: Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει θέσεις των Σερβοβοσνίων, που πολιορκούν το Σεράγεβο.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 10/9
1966 Το έβδομο άλμπουμ των The Beatles με τίτλο "Revolver" βρίσκεται στο Νο1 του Billboard 200. Θα παραμείνει στην κορυφή για έξι εβδομάδες. Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου από τις 6 Απριλίου έως τις 21 Ιουνίου του 1966. Είναι ένα αρκετά πιο κιθαριστικό άλμπουμ σε σχέση με το προηγούμενο τους, "Rubber Soul". Θεωρείται ένα από τα πρώτα ψυχεδελικά άλμπουμ και ένα από τα σημαντικότερα τους. Κυκλοφόρησε πριν την τελευταία τους περιοδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα συμπεριλάβουν κανένα από τα τραγούδια του άλμπουμ λόγω της δυσκολίας που είχαν να παιχτούν με φυσικά όργανα. Χρησιμοποίησαν προηγμένες για την εποχή τεχνικές ηχογράφησης, τις οποίες δεν είχαν την δυνατότητα να εφαρμόσουν στην σκηνή. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Taxman", "Eleanor Rigby", "Yellow Submarine", "She Said She Said", "Good Day Sunshine", "Tomorrow Never Knows" κ.α.
1979 Σε μια συναυλία της στην Φλωρεντία της Ιταλίας η Patti Smith ανακοινώνει πως αποσύρεται από τις ζωντανές εμφανίσεις για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια της. Θα επιστρέψει δέκα χρόνια περίπου μετά.
Αθλητισμός 10/9

1936Ο Αυστραλός Lionel Van Praag κερδίζει το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Speedway μοτοσικλετών που διεξάγεται στο Γουέμπλεϊ
1937Η πρώτη Λίγκα Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου διοργανώνει τον πρώτο της αγώνα Λος Αντζελες – Πίτσμπουργκ (21-0)
1960Ο Αιθίοπας Αμπέμπε Μπικίλα (Abebe Bikila), τρέχοντας ξυπόλητος, κερδίζει το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2:15.16.2 στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ρώμη και γίνεται ο πρώτος Αφρικανός που κερδίζει αγώνα μαραθωνίου


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *