Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Εξηγήσεις για την αδράνεια στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 ζητά ο Γιώργος Καρασμάνης

Πάνω από δέκα μήνες, ανενεργό εξακολουθεί να παραμένει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, προϋπολογισμού 6,2 δις ευρώ, με συνέπεια οι Έλληνες αγρότες και η αγροτικής μας οικονομία να στερούνται σημαντικών πόρων για επενδύσεις, υποδομές, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη.

Για την καθυστέρηση εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. Γιώργος Καρασμάνης θέτει, με ερώτησή του στο Κοινοβούλιο προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μια σειρά ερωτημάτων για την πορεία του Προγράμματος και τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα στον κρίσιμο τομέα της αγροτικής ανάπτυξης στην ύπαιθρο.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Καρασμάνη έχει ως ακολούθως:


Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


ΠΡΟΣ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Εξηγήσεις για το Π.Α.Α. 2014-2020»


Κύριε Υπουργέ,

Τόσο κατά την ομιλία σας στη Βουλή, στις 6 Οκτωβρίου 2015, στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, όσο και στις δηλώσεις σας, στις 5 Αυγούστου 2015, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 επισημάνατε ότι, «βρήκατε ως κυβέρνηση ένα Πρόγραμμα που δόθηκε στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Δεκέμβριο του 2014 και το οποίο σας επιστράφηκε ως απαράδεκτο». Επίσης, τονίσατε ότι, «με δική σας παρέμβαση, ουσιαστική και καθοριστική σε πολλά σημεία, το Πρόγραμμα αναθεωρήθηκε και τώρα βρίσκεται στη φάση της τελικής του έγκρισης από την Κομισιόν».

Επειδή από τη θέση μου ως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ως τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου), αλλά και ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είμαι σε γνώση του περιεχομένου του εν λόγω Προγράμματος, αλλά και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και οι οποίες δεν συνάδουν με τα όσα δηλώσατε, σας παρακαλώ να μου διευκρινίσετε επακριβώς τα εξής :

1) Την ακριβή ημερομηνία υποβολής προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

2) Την ακριβή ημερομηνία «επιστροφής» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως απαράδεκτου όπως υποστηρίζετε, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (να κατατεθεί στη βουλή το σχετικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

3) Την ακριβή ημερομηνία της εκ νέου υποβολής προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του νέου – αναθεωρημένου από εσάς – Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (να κατατεθεί στη βουλή το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης).

4) Πότε αναμένετε να εγκριθεί τελικά το νέο – αναθεωρημένο από εσάς - ελληνικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.


Ο Ερωτών 

Γιώργος Καρασμάνης

Βουλευτής Πέλλας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *