Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Απεβίωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου (Σαν σήμερα 1/11)

1940: Ο υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, προσπαθώντας να ανακαταλάβει ύψωμα, πίπτει επί του πεδίου της μάχης. Είναι ο πρώτος νεκρός Ελληνας αξιωματικός του ελληνοϊταλικού πολέμου.

1968: Απεβίωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο επονομαζόμενος και «Γέρος της Δημοκρατίας», πολιτικός που διετέλεσε και πρωθυπουργός.

1974: εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ψήφισμα για το Κυπριακό, με το οποίο εζητείτο η επιστροφή των προσφύγων και η διασφάλιση του βασικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 1/11
1946 Ο Βρετανός μπασίστας Rick Grech (Richard Roman Grechko 1946-1990) γεννήθηκε στο Μπορντώ της Γαλλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Traffic αλλά και την συνεργασία του με καλλιτέχνες όπως Rod StewartBlind FaithMuddy Waters κ.α.
1894 Στο Σινσινάτι της πολιτείας Οχάιο των ΗΠΑ κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού Billboard Advertising... Το γνωστό μας σήμερα Billboard.
1963 Οι The Beatles δίνουν την πρώτη τους συναυλία σαν headliners στο Odeon Theatre του Τσέλτενχαμ της Αγγλίας. Την παράσταση ανοίγουν τα συγκροτήματα Peter Jay & the Jaywalkersthe Brook Brothers και the Vernon Girls.
Αθλητισμός 1/11
1990Ξεκινάει ο Μαραθώνιος Αγάπης Αγνοουμένων στην Λευκωσία, στο οδόφραγμα του “Λήδρα Παλλάς”
1992Ο Μάτζικ Τζόνσον ανακοίνωσε για δεύτερη φορά την αποχώρηση του από τα γήπεδα λόγω AIDS

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *