Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ώρες που δόθηκαν στο ΚΔΒΜ Έδεσσας

Αγαπητοί υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές,

ανήκουμε στα λίγα ΚΔΒΜ που ξεκίνησαν τελευταία και πέρσι τους δόθηκε η ευκαιρία μόλις 2-3 μηνών να αναπτύξουν τη δράση τους πριν σταματήσουν οι ενάρξεις τμημάτων, γι αυτό και είχαμε περιορισμένο αριθμό τμημάτων (10). Υπομείναμε την καθυστέρηση, ελπίζοντας να δουλέψουμε και φέτος για να προσφέρουμε όσα ο κόσμος περίμενε, για τόσο πολύ καιρό. Έτσι λοιπόν, ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο να συγκεντρώνουμε αιτήσεις στοχευμένα στα προγράμματα για τα οποία είχαμε διαθέσιμους εκπαιδευτές και με όρεξη να ικανοποιήσουμε αιτήματα που δεν είχαν ικανοποιηθεί την προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο. 

Σήμερα μας ανακοινώθηκε ότι έχουμε στη διάθεσή μας μόνο 100 ώρες από τον εναπομείναντα προϋπολογισμό!

Έχοντας συγκεντρώσει 430 αιτήσεις κατά το διάστημα αυτό, καλούμαστε να επιλέξουμε το πολύ 80 άτομα -στην περίπτωση 25ωρων προγραμμάτων- που θα παρακολουθήσουν 4 τμήματα!!! Αν μάλιστα θελήσουμε να κάνουμε 50ωρα όπως υποσχεθήκαμε -αφού περσι μόνο 25ωρα μπορούσαμε -θα πρέπει να υλοποιηθούν 2 τμήματα!!!! Είναι μια κοροϊδία ανευ προηγουμένου θεωρώ, για όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν προγράμματα δια βίου μάθησης στην περιοχή μας.

Μου δόθηκε η απάντηση από Αθήνα, ότι για όλους μειώνεται ο αριθμός στο μισό των περσινών τους τμημάτων. Ο δικός μας όμως περσινός αριθμός, δεν εκφράζει τη δυναμική μας ή το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας. Κανονικά θα πρεπε να έχουμε περισσότερα και όχι λιγότερα δικαιώματα στη δημιουργία τμημάτων και την απορρόφηση χρημάτων, αφού πέρσι δεν υπήρχε περίπτωση να υλοποιηθούν. Σε γειτονικά ΚΔΒΜ δόθηκε πενταπλάσιος αριθμός ωρών, καθώς λειτουργούσαν από προηγούμενα έτη και είναι επόμενο να έχουν πολλά παραπάνω προγράμματα στο ενεργητικό τους.
Αναμένονται βέβαια και άλλα εμπόδια για τους εκπαιδευτές μας Πανελληνίως, αφού το θέμα το υποχρεωτικού ΤΕΒΕ για όσους δεν ανήκουν στο Δημόσιο ή δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ δε φαίνεται να μπορεί να ξεπεραστεί. Δυστυχώς ακόμη δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε, ενώ τέλος Ιανουαρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα όποια προγράμματα. Εμείς ωστόσο καταδικαστήκαμε, προτού καν προσπαθήσουμε, στην ανυπαρξία...

Το κατήγγειλα και στο σύλλογό μας και θα ενημερώσω το Δήμο μας και όποιον μπορεί να συμβάλλει στη διόρθωση της αδικίας αυτής. Καλοδεχούμενη όποια σκέψη ή παρέμβαση, ή απλά η προώθηση της ανακοίνωσης αυτής
φιλικά,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *