Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ομιλία στην Έδεσσα: "Πρωτοβουλία για το παιδί"

Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας (Καπετάν Γαρέφη και Περδίκα 1, θα γίνει παρουσίαση του Συλλόγου Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ». Πρόκειται για ένα Εθελοντικό – Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματείο, που λειτουργεί στη Βέροια από το 2008 και είναι αφοσιωμένο στην υπόθεση της φροντίδας και προστασίας παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, σε κίνδυνο ή είναι ορφανά.

Ιδρύθηκε μετά τα δυσάρεστα γεγονότα, από τη γνωστή σε όλους μας, υπόθεση του Άλεξ. 
Αναλυτικότερα οι ομιλητές και οι εισηγήσεις τους:

1. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας για το Παιδί «Πρωτοβουλία για το Παιδί: Ο Σκοπός, οι Δομές, οι Άνθρωποι, το Έργο, το Όραμα»

2. Βίκυ Κόγια, Κοινωνική Λειτουργός της Πρωτοβουλίας για το Παιδί «Η κλειστή φιλοξενία σαν εναλλακτική μορφή οικογένειας»

3. Μαρία Πανταζή, Ψυχολόγος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί «Το Σπίτι της Βεργίνας, σαν πρότυπη μονάδα φιλοξενίας οικογενειακού τύπου»

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί», είναι στην κυριολεξία μια Πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινωνίας της Βέροιας που συνεχίζει να υποστηρίζεται από τα μέλη της, αναδεικνύοντας με το πιο εύγλωττο τρόπο ότι ο εθελοντισμός και η προσφορά δεν είναι μια αφηρημένη έννοια.

Ενδεικτικά οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι: α. Σίτιση (μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ) β. Υλική βοήθεια (ένδυση, υπόδηση, σχολικά εφόδια, είδη ατομικής υγιεινής κλπ) γ. Μαθησιακή υποστήριξη (σε ατομική βάση) δ. Ομαδική και ατομική ψυχολογική υποστήριξη ε. Δημιουργική απασχόληση (μέσα και έξω από το Κέντρο) στ. Ψυχαγωγία (μέσα και έξω από το Κέντρο) z. Θερινή διαβίωση σε κατασκηνώσεις η. Πλήρης ιατρική, φαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη θ. Νομική υποστήριξη (για παραβατικά παιδιά) ι. Προσωρινή φιλοξενία παιδιών (που πρόκειται να απομακρυνθούν από το οικογενειακό περιβάλλον ή λόγω εκτάκτου άλλης ανάγκης) ια. Οικονομική υποστήριξη παιδιών που «θήτευσαν» στην ΠγτΠ και διαβιούν τώρα σε άλλες δομές φιλοξενίας. Αναλυτικότερα στο www.propaidigr.org.

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί», αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα μίμησης για κάθε Τοπική Κοινωνία και για το λόγο αυτό η παρουσία και συμμετοχή Πολιτών, Εθελοντών, Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, Εκπαιδευτικών, Γονέων και κυρίως Εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρίνεται πολύ σημαντική.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 23810-51174.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *