Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο Δήμος Αλμωπίας κοντά στους συνανθρώπους μας στην περιοχή της Ειδομένης

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αλμωπίας στάθηκε για ακόμη μια φορά κοντά στους συνανθρώπους μας. Αποδεικνύοντας τον αλληλέγγυο χαρακτήρα του, βρέθηκε στην περιοχή της Ειδομένης όπου έχουν βρει καταφύγιο πρόσφυγες αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και μια νέα πατρίδα.

Κλιμάκιο του Δήμου αποτελούμενο από τους εργαζομένους Χατζηαβραμίδου Ευδοκία, Λουμπουνάκη Δήμητρα, Νανούδη Άννα και Μαντούδη Βασιλική, και συνοδευόμενο από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Χατζηγιαννίδη Γεώργιο, μετέβη στην περιοχή προκειμένου να προσφέρει τρόφιμα αλλά και εθελοντική εργασία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής στο χώρο, οι εκπρόσωποι του Δήμου επιμελήθηκαν της σίτισης των προσφύγων που κατέφθαναν μετά από το πολύπαθο και επικίνδυνο ταξίδι τους.

Μοίρασαν τρόφιμα και στη συνέχεια σε συνεργασία με άλλες εθελοντικές ομάδες προετοίμασαν το γεύμα των προσφύγων που αναμένονταν τις επόμενες ώρες.

Οι εθελοντές μας, αφότου ολοκλήρωσαν το έργο τους, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των προσφύγων και ενημερώθηκαν σχετικά με τις δράσεις που οργανώνονται από τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν σε αυτό το κάλεσμα για βοήθεια από την πρώτη στιγμή.

Σε αυτές τις δύσκολες και γιορτινές μέρες, ο Δήμος μας αποδεικνύει πως η ανθρωπιά και η ανάγκη να πλησιάσουμε τον διπλανό μας δεν γνωρίζει από σύνορα, διαφορετική γλώσσα και εθνότητα. Έχοντας ήδη φροντίσει για την παροχή βοήθειας στους πολίτες της Αλμωπίας, μέσω της δημιουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κατάφερε να σταθεί κοντά και σε ανθρώπους που το μόνο τους εφόδιο είναι οι ελπίδες και τα όνειρά τους. Και ο Δήμος Αλμωπίας προσπαθεί καθημερινά να αφουγκράζεται τις ανάγκες των ανθρώπων του τόπου μας, αλλά και αυτών που βρίσκονται λίγο πιο μακριά μας.

Οι πολίτες μας ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή στην έκκληση για βοήθεια και η αντιπροσωπευτική αποστολή του Δήμου Αλμωπίας μετέφερε με πολύ μεγάλη συγκίνηση και αγάπη αυτό το μήνυμα αλληλεγγύης, συμπόνιας και ανθρωπιάς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *