Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Οι 10 συνήθειες που τηρούν ευλαβικά οι υγιείς άνθρωποι πριν πέσουν για ύπνο

Εάν έχετε αποφασίσει ότι το 2016 θα είστε πιο υγιείς και θα προσέχετε περισσότερο τον εαυτό σας, ο ύπνος είναι το μυστικό.
 
Όσοι είναι υγιείς γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ύπνος είναι το «κλειδί» για την ευεξία τους και ο χρόνος που περνούν στο κρεβάτι τους αποτελεί προτεραιότητα. Για να κάνετε τον ύπνο σας ακόμα πιο ποιοτικό ακολουθούν 10 συνήθειες που τηρούν πιστά όλοι όσοι προσέχουν την υγεία και το σώμα τους. Μήπως ήρθε η στιγμή να τις ακολουθήσετε και εσείς;

1. Μπάνιο
Η θερμοκρασία του σώματος είναι σημαντική για τη ρύθμιση του ύπνου και ένα ντους μπορεί να σας βοηθήσει. Το ζεστό νερό βοηθά τον οργανισμό να χαλαρώσει και να μπει ευχάριστα κάτω από τα σκεπάσματα.
2. Διαλογισμός
Χαλαρώστε το μυαλό σας με λίγο διαλογισμό πριν πέσετε για ύπνο.
3. Ημερολόγιο
Δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε; Γράψτε το σε ένα χαρτί. Έρευνες έχουν δείξει ότι το να γράφετε κάτι που σας αγχώνει βοηθά να το βγάλετε από το μυαλό σας.
4. Νερό
Το αλκοόλ δεν βοηθά τον ύπνο. Μπορεί αφού έχετε πιει να σας παίρνει αμέσως ο ύπνος, αλλά έρευνα έχει δείξει ότι το αλκοόλ διαταράσσει την ποιότητα του ύπνου, οπότε αντί για ένα ποτήρι κρασί προτιμήστε ένα ποτήρι νερό. Και θα ξυπνήσετε ενυδατωμένοι και θα έχετε κάνει έναν πιο ποιοτικό ύπνο.
5. Δόντια
Οι οδοντίατροι συνιστούν ότι πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, οπότε ας είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που κάνετε κάθε μέρα.
6. Γυμναστική
Ιδρώστε για τον ύπνο σας. Η γυμναστική όχι μόνο θα σας βοηθήσει να είστε περισσότερο υγιείς σωματικά, αλλά θα ωφελήσει και την ποιότητα του ύπνου σας.
7. Ηλεκτρονικές συσκευές
Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να μένουν μακριά από το υπνοδωμάτιό σας, αφού οι έρευνες έχουν δείξει ότι το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών επηρεάζει τον φυσιολογικό κύκλο του ύπνου.
8. Φαγητό
Παλαιότερα έλεγαν ότι το φαγητό πριν τον ύπνο κάνει κακό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι σημασία έχει η ποιότητα του φαγητού που βάζετε στον οργανισμό σας πριν τον ύπνο. Για την ακρίβεια, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που βοηθούν την καλύτερη λειτουργία του σάκχαρου στο αίμα και προετοιμάζουν τον οργανισμό για να πέσει για ύπνο. Συγκεκριμένα, τα φρούτα ενισχύουν την ποιότητα του ύπνου σας.
9. Κατοικίδια
Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο ύπνος με τον τετράποδο φίλο σας διαταράσσει τον ύπνο, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ο σκύλος ή η γάτα σας μπορεί να βοηθούν να σας πάρει ο ύπνος. Αυτό εξαρτάται από τον τύπο του ύπνου που κάνετε και αν έχετε την τάση να ξυπνάτε εύκολα.
10. Ώρα ύπνου
Οι ειδικοί συστήνουν ότι πρέπει να κοιμόμαστε 7 με 9 ώρες κάθε βράδυ για να επιτρέπουμε στον οργανισμό μας να ξεκουραστεί ουσιαστικά.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *