Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Σήμερα στο Ξενιτίδειο Αριδαίας ζητούνται δότες μυελού των οστών για 4χρονη στο Ριζό Πέλλας

Σήμερα έως τις 15:00μμ στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας & Περιχώρων, σας καλεί και σας παρακαλεί να προσέλθετε και να δώσετε δείγμα σιέλου για να διαπιστωθεί εάν είστε συμβατός δότης για 4χρονη μαθήτρια του νηπιαγωγείου Ριζού. Η μικρή μαθήτρια πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και ως άνθρωποι καλούμαστε να συμβάλουμε στην προσπάθεια θεραπείας της.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας & Περιχώρων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ριζού και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ριζού, θα πραγματοποιήσει συλλογή δειγμάτων από εθελοντές δότες μυελού των οστών και στη συνέχεια θα τα αποστείλει στο Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών.

Η δειγματοληψία θα γίνει στο «ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ την Κυριακή στις 24 Ιανουαρίου. Η προσέλευση μπορεί να γίνεται μετά την Κυριακάτικη λειτουργία.

Οι εθελοντές δότες θα πρέπει να είναι από 18 έως 50 ετών.


Με τιμή,

Η πρόεδρος
Τριγωνάκη Δανάη

Η γραμματέας
Κούκου Ευαγγελία



Διαβάστε ανακοίνωση μητέρας που το παιδί της πάσχει  και αυτή την περίοδο περνάει τον Γολγοθά του:


"Με αφορμή ένα σχόλιο που έλεγε “ΟΚ, να γίνω ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ. Και μετά? Αν βρεθώ συμβατή? Τι κάνουμε...?” επιτρέψτε μου, αν και δεν είμαι ειδική, να σας πω αυτά που ξέρω, σε ένα ξεχωριστό ποστ: Υπάρχουν δύο τρόποι συλλογής κυττάρων αν βρεθείς συμβατός: 
 
1. Από το περιφερικό αίμα, αφού προηγηθεί μια "θεραπεία" 3-4 ημερών με έναν ειδικό αυξητικό παράγοντα (τύπου εμβολιάκι). Η συλλογή γίνεται με παρόμοιο τρόπο με αυτόν της αιμοδοσίας, ενώ παράλληλα ένα ειδικό μηχάνημα κάνει τον “διαχωρισμό”. Πιθανή παρενέργεια: πονοκέφαλος ή ήπια μυαλγία για λίιιιιγο. 2. Απευθείας λήψη από τον μυελό των οστών, με ειδική παρακέντηση στα οστά της λεκάνης. Γίνεται με μέθη σε χειρουργείο, διαρκεί 20 λεπτάκια, δεν πονάει μετά, ο οργανισμός το αναπληρώνει σε λίγες μέρες, σε 4-5 ώρες πας σπίτι σου... Πιθανή παρενέργεια: λίιιιιγος τοπικός πόνος. Ο γιος μου & όλα τα παιδάκια που έχω γνωρίσει, κάνουν αυτήν την παρακέντηση στο τέλος κάθε κύκλου θεραπειών. Εχει κάνει ήδη 5-6 φορές, που έχει χρειαστεί να υπολογιστεί η υπολοιπόμενη νόσος... Παράγοντα (εμβολιάκι), έχει κάνει 50 φορές (!) για να ανεβάσει έστω και με τεχνητό τρόπο τα λευκά του. 
 
Ο συμβατός δότης θα τα κάνει αυτά ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά στη ζωή του και θα σώσει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ την ζωή κάποιου συνανθρώπου του... ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: οσοι πάτε, να είστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι αν σας καλέσουν θα μπορέσετε να αφιερώσετε αυτές τις ώρες από την ζωή σας! Αν βρεθείτε συμβατοί, θα σας ρωτήσουν αν εξακολουθείτε να έχετε την ίδια πρόθεση... Δίνεται αίμα για να δουν το ποσοστό συμβατότητας και αν τελικά είστε “ο σωστός” υποβάλεστε σε ΠΛΗΡΗ ιατρικό έλεγχο, για να ξεκινήσει η διαδικασία... Αν ανακαλέσει κάποιος την απόφασή του τελευταία στιγμή, θέτει σε κίνδυνο τη ΖΩΗ του ασθενή, που έχει “ετοιμαστεί” για την διαδικασία με έναν κουβά φάρμακα. Οπότε γινόμαστε δότες με πλήρη συνείδηση & όχι επειδή το έκανε κάποιος άλλος ή γιατί "why not?". 
 
 Υπάρχει κάποιος που ακόμα το σκέφτεται?!"

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *