Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 26η AGROTICA

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει γι’ ακόμη μια χρονιά στην 26η AGROTICA, τη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως και 31 Ιανουαρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ - HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

 
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει με δικό της εκθετήριο χώρο 90 τ.μ., στο περίπτερο 14, με στόχο την προβολή των πρωτοβουλιών, των έργων και των δράσεων που υλοποιεί ώστε να ενισχύσει τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα της περιοχής, αλλά και να προβάλει τα τοπικά προϊόντα, παραδοσιακά και ξεχωριστής ποιότητας, όπως και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό κλάδο. Επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από την παρουσία της στη φετινή Agrotica επιχειρεί να προβάλει την πρωτοβουλία της για το «καλάθι προϊόντων της ΠΚΜ», για την «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη» και για μια σειρά άλλες δράσεις, οι οποίες υλοποιούνται μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία με τον αγροτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Agrotica είναι η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και συνιστά τόπο συνάντησης εκθετών από 30 χώρες, αλλά και χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στους κόλπους της μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό κλάδο, για τις διεθνείς τάσεις στον εξοπλισμό και την τεχνολογία, αλλά και για τις προοπτικές της αγροτικής παραγωγής.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και θα περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και προσέλκυση επισκεπτών από όλη τη χώρα.

Παράλληλα, με στόχο την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας υλοποιείται ευρύ πρόγραμμα προβολής στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και φιλοξενίας εμπορικών επισκεπτών από χώρες – στόχους για την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών συναντήσεων του εμπορικού χαρακτήρα της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στην 26η Agrotica με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και κρασιά, τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν «προϊόντα – σημαία» της Κεντρικής Μακεδονίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *