Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ανοικτή επιστολή Γιάννη Σηφάκη, Βουλευτή Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ, προς τον αγρότη της Πέλλας

Φίλε αγρότη της Πέλλας

Εσύ που ταλαιπωρήθηκες με τις πολιτικές για το αγροτικό τομέα τόσα χρόνια από αυτούς που τώρα δήθεν κόπτονται για σένα

Εσύ που πουλάς τα εξαιρετικά προϊόντα σου κάτω του κόστους

Εσύ που χρόνια τώρα δεν εκπροσωπείσαι σοβαρά στις διεπαγγελματικές οργανώσεις και είσαι έξω μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων

Εσύ που παίρνεις επίδομα και όχι σύνταξη

Εσύ που θέλεις καλύτερη ζωή και να μείνεις εσύ και τα παιδιά σου στην Πέλλα

Το ξέρεις ότι δεν φταίμε εμείς, δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση σου. Και μηδέν εφορία και ασφάλιστρο να πλήρωνες πάλι πολύ δύσκολα θα ήσουν.

Το ξέρεις ότι το πελατειακό σύστημα, ο κομματισμός, οι πολιτικές διάλυσης της μικρής αγροτιάς, η κουτοπονηριά σε σχέση με τις επιδοτήσεις, η παντελής έλλειψη οργάνωση σου είναι οι αιτίες των προβλημάτων σου.

Το ξέρεις ότι εμείς ( και εγώ προσωπικά) στεκόμαστε δίπλα σε κάθε αίτημα σας και το υποστηρίζουμε

Με βάση αυτή την σχέση ας μιλήσουμε καθαρά:

Τα προβλήματα σου είναι δομικά και μαζί θα παλέψουμε για την λύση τους. Με τα 25 λεπτά στο συμπύρηνο ροδάκινο, τα 30 λεπτά στο επιτραπέζιο, το 1 ευρώ στο κεράσι μπορείς ποτέ να πληρώσεις τα έξοδα σου και να ζήσεις; Ποια είναι η οργάνωση σου για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση;

Το φορολογικό δεν ήρθε ακόμη και θα φροντίσουμε και με τις δικές σου προτάσεις εσύ ο μικρός και μεσαίος αγρότης της Πέλλας να πληρώνεις πολύ λιγότερα από ότι πλήρωσες φέτος αλλά ο μεγαλοαγρότης και η εταιρία με τα 300, 500, 1000 στρέμματα πρέπει επιτέλους να πληρώσει ( που δεν πλήρωνε ποτέ). Θα περάσουν ρυθμίσεις στο φορολογικό που και τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα προστατεύουν αλλά θα μειώνεται πάρα πολύ το φορολογητέο εισόδημα σου με την δυνατότητα που θα δώσουμε να περνάς όλα σου τα έξοδα ( εργόσημα αλλοδαπών χωρίς χαρτιά, αφορολόγητο κλπ)

Στο ασφαλιστικό γιατί διαμαρτύρεσαι;

Σου αρέσει η σύνταξη- επίδομα των 330 € που θα μειώνεται με τους νόμους που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενοι συνεχώς;

Δεν θέλεις να αντιμετωπίζεσαι σαν ισότιμος πολίτης ( όχι πολίτης Β’ κατηγορίας) και να δικαιούσαι , όπως όλοι οι πολίτες, την εθνική σύνταξη ( 385€) στην οποία να προστίθεται η ανταποδοτική ανάλογα πόσα χρόνια πλήρωσες στον ΟΓΑ; Δεν θέλεις να διπλασιαστεί η σύνταξη σου;

Δεν θέλεις να είσαι στο ενιαίο ταμείο όλων που θα είναι ισχυρό και δεν θα είναι στον αέρα όπως είναι τώρα ο ΟΓΑ; ( 3,5 δις τον επιχορηγεί κάθε χρόνο το κράτος και οι αγρότες το πολύ 300 εκατ. ) μέχρι πόσο θα πάει αυτό, δεν καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ δύσκολα να συνεχίσει έτσι και κάποια στιγμή θα βρεθείς χωρίς φάρμακα και συντάξεις;

Μην παρασύρεσαι από επιτήδειους που ονειρεύονται να σε στρέψουν ενάντια σε εμάς που σε υπερασπιζόμαστε και θα σε υπερασπιστούμε

Κάνε προτάσεις που προσφέρουν στον διάλογο , στήριξε μας στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα δικά σου δίκια

Ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους εκπροσώπους σου, όχι όμως αυτούς που φώναζαν για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και τώρα το παίζουν κοροϊδεύοντας σε ότι είναι δήθεν με σένα.

Μαζί θα αναγεννήσουμε τον αγροτικό κόσμο, θα βοηθήσουμε στην οργάνωση του σε ομάδες παραγωγών σε υγιή βάση για να βελτιωθεί αποφασιστικά το εισόδημα σου, να βρούμε τις νέες αγορές.

Αν δεν σε πιστέψεις σε μας σε ποιους θα πιστέψεις; Σε αυτούς που σε κατέστρεψαν;

Μαζί είμαστε και θα είμαστε, αρκεί να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία.

Η οικονομία θα ανέβει μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Τα 3,5 δις τον χρόνο από την Ευρώπη δεν είναι αμελητέα ποσότητα για να τα παίξει κανείς.

Η αλλαγή της ζωής σου μόνο μέσα από τους αγώνες σου ( στους οποίους εμείς είμαστε σύμμαχοι σου) και μέσα από την δικιά μας πολιτική μπορεί να γίνει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *