Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

4ο μάθημα από τους Pastry Designs - Σήμερα φτιάχνουμε Σαβουαγιάρ

4o μάθημα




Το σημερινό μάθημα αφορά τα σαβουαγιάρ. Τα σαβουαγιάρ είναι αφράτα, σπογγώδη μπισκότα μακρόστενα που χρησιμοποιούνται κυρίως ως βάση στα τιραμισού αλλά και στις τούρτες Σαρλότ. Τα βρίσκουμε έτοιμα στο εμπόριο σε χαμηλή τιμή αλλά είναι πολύ εύκολα στην Παρασκευή τους, οπότε γιατί να μην προσπαθήσουμε να τα φτιάξουμε οι ίδιοι;


Σαβουαγιάρ

Υλικά (για 30 σαβουαγιάρ):

90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. κορν φλάουρ

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)


Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς τους κρόκους και τους προσθέτουμε στη μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι σε μια λαδόκολλα και τα ρίχνομε στο μείγμα μαρέγκας – κρόκων, ανακατεύοντας πολύ απλά για να μη χάσει η μαρέγκα τον όγκο της. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και σχηματίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα μπαστουνάκια πάχους 1,5 εκ. και μήκους 10 εκ.

Πασπαλίζουμε τα σαβουαγιάρ με κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα με ζάχαρη άχνη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για περίπου 15 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα διότι θα χάσουν τον όγκο τους τα σαβουαγιάρ. Αν δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε όλα τα βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο και τα διατηρούμε στην κατάψυξη έως και ένα μήνα. Μπορεί να μας φανούν ξερά στην αρχή όμως μόλις πάρουν θερμοκρασία δωματίου θα μαλακώσουν.
 


ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *