Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Βαράνε κόκκινο οι φυσικοθεραπευτές του νομού Πέλλας. Απλήρωτοι επί 5 μήνες!

Σε απόγνωση βρίσκονται οι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) φυσικοθεραπευτές όλης της χώρας, μετά από την επιβεβαίωση της πληροφορίας, σύμφωνα με την οποία θα παρακρατηθούν από την πληρωμή του περασμένου Οκτωβρίου τα υπολειπόμενα πιστωτικά ποσά του clawback και του rebate του πρώτου εξαμήνου του 2015 για κάθε συμβεβλημένο φυσικοθεραπευτή...



Η ως άνω απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ανατρέπει πλήρως τον οικονομικό προγραμματισμό των φυσικοθεραπευτών, καθώς ουσιαστικά θα μείνουν απλήρωτοι για... τρεις μήνες, αφού δεν πρόκειται να εισπράξουν παρά ένα πολύ μικρό χρηματικο ποσό για τον περασμένο Οκτώβριο, γεγονός το οποίο καθιστά την ως άνω απόφαση ανάλγητη και ανορθολογική έναντι των μικρών και μεσαίων φυσικοθεραπευτών της χώρας μας, οι οποίοι αγωνίζονται για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι οποίες σοβούν στην χώρα μας, αλλά εργάζονται για έξι μήνες το χρόνο δωρέαν για τον ΕΟΠΥΥ!



ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ 01/02/16


Συνάδελφοι σας μεταφέρουμε το μήνυμα του Κ.Δ.Σ. προς τα Π.Τ.



"Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις (παρακράτηση σχεδόν ολόκληρου του Οκτωβρίου) η σχέση συνεργασίας μας με τον ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζεται ΄΄ληστρική΄΄ καθώς στην ουσία 6 μήνες το χρόνο προσφέρουμε υπηρεσίες ΔΩΡΕΑΝ.

Ο ΕΟΠΥΥ δεν αισθάνεται ούτε κατ ελάχιστον την αγωνία του φ/σ για την καθημερινή του επιβίωση.

Σε κάθε περίπτωση το Κ.Δ.Σ του Π.Σ.Φ θεωρεί πλέον ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για υποχωρήσεις, παρόλο το καλό κλίμα που υπήρξε στις συναντήσεις με ΕΟΠΥΥ και Αναπληρωτή υπουργό υγείας.

Ο χρόνος τρέχει και οι συνέπειες, όσο κυλούν οι μήνες είναι καταστροφικές για τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές.



Οι φυσικοθεραπευτές αναγκάζονται να ζουν με δανικά.



Δεν συνεχίζουμε την σχέση εργασίας και την συνεργασία μας με τον ΕΟΠΥΥ σε ένα καθεστώς σύγχρονης κρατικής δουλείας,

Η άρνηση καταβολής δεδουλευμένης εργασίας- που αποτελεί ποινικό αδίκημα για τον ιδιώτη εργοδότη- δεν μπορεί να νομοθετείται και να θεωρείται κανονική πρακτική από το κράτος, καθώς 6 μήνες δωρεάν παροχής εργασίας το χρόνο δεν αντέχεται, δεν είναι αποδεκτό από τον Π.Σ.Φ.



ΚΑΝΕΝΑ CLAWBACK-ΚΑΝΕΝΑ REBATE



ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΚΕΤΕΛΕΙΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΏΝΕΤΑΙ



Το Κ.Δ.Σ σε χθεσινή επεξεργασία (που έγινε δια περιφοράς) πρότασης αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών είχε κατ΄αρχήν της θετική αποδοχή.

Για λόγους ΄΄τάξης΄΄ συγκαλείται έκτακτο Κ.Δ.Σ την Κυριακή 31/1 και ώρα 7:00 μ.μ με εισήγηση της αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών από την 1 Φεβρουαρίου και μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Για Νομικούς λόγους η οποιαδήποτε συνέχιση της αναστολής θα αποφασίζεται την Παρασκευή για την επόμενη εβδομάδα και θα κοινοποιείται στον ΕΟΠΥΥ.

Καλούνται τα Π.Τ να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις εξελίξεις και να προετοιμάσουν την αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών.

Το Κ.Δ.Σ του Π.Σ.Φ σε προηγούμενη απόφασή του είχε αποφασίσει σαν μέτρο πίεσης την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης με την οποία εξουσιοδοτεί το κάθε μέλος το Κ.Δ.Σ του Π.Σ.Φ για την διαπραγμάτευση των συμβάσεων και επίσης είχε αποφασίσει ότι σε περίπτωση αναστολής θα πρέπει το κάθε Π.Τ να καταθέσει υπόμνημα που θα υπογραφεί από κάθε μέλος, στην τοπική ΠΕ.ΔΙ του ΕΟΠΥΥ που θα δηλώνει ότι : τα παρακάτω μέλη δηλώνουν ότι συντάσσονται και συμφωνούν με την απόφαση του Κ.Δ.Σ για την αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών από τις 1 Φεβρουαρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου και όσο καιρό διαρκέσει η αναστολή, σε περίπτωση απόφασης του Π.Σ.Φ για επαναλαμβανόμενη αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών. . (αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών που έχουν εκδοθεί μετά τις 1 Φεβρουαρίου ή έχουν ημερομηνία θεώρησης μετά τις 1 Φεβρουαρίου)

Σ.Σ : Όσο διαρκεί η αναστολή και μετά τις ημερομηνίες που αναφέρονται οι φυσικοθεραπευτές εκτελούν τα παραπεμπτικά και εκδίδουν Α.Π.Υ για να καταθέσει ο ασθενής δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ μαζί με το παραπεμπτικό.

Η ΑΠΌΔΕΙΞΗ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΉ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΡΙΚΟΎ Π.Χ 150 ΕΥΡΏ.

Για την κινητοποίηση προτείνεται η Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου για να προετοιμαστεί καλύτερα η συμμετοχή των συναδέλφων και όχι η Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου που ήταν η αρχική πρόταση.



Άρα τα Π.Τ οφείλουν να ενημερώσουν και να συσπειρώσουν τα μέλη με έκτακτες συνελεύσεις έχοντας υπόψιν τα παραπάνω.

Θα πρέπει την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου να:



1) Καταθέσουν το υπόμνημα με τις υπογραφές των συμβεβλημένων μελών που θα κοινοποιεί στις ΠΕ.ΔΙ τα εξής:



ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Τα παρακάτω μέλη (Συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ) δηλώνουν ότι συντάσσονται και συμφωνούν με την απόφαση του Κ.Δ.Σ για την αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών από τις 1 Φεβρουαρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου και όσο καιρό διαρκέσει η αναστολή, σε περίπτωση απόφασης του Π.Σ.Φ για επαναλαμβανόμενη αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών. (αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών που έχουν εκδοθεί μετά τις 1 Φεβρουαρίου ή έχουν ημερομηνία θεώρησης μετά τις 1 Φεβρουαρίου).



2) Να ζητήσουν κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης με την οποία το κάθε μέλος ενυπόγραφα εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ του Π.Σ.Φ για την διαπραγμάτευση των συμβάσεων.

3) Να κοινοποιήσουν την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στα τοπικά Μ.Μ.Ε το κείμενο για τις αντιδράσεις του Π.Σ.Φ και την αναστολή και την κινητοποίηση και θα πρέπει να έχουν κοινή γραμμή για τις δηλώσεις τους στον τύπο ,με έμφαση του 6 Μήνες δωρεάν εργασία το χρόνο και την πραγματική αξία της συνεδρία που ανέρχεται περίπου στα 4 ευρώ.

Επίσης μη καταβολή ληξιπρόθεσμων (μέχρι 31-12-2011) και μη εκκαθάριση του 10% των ετών από το 2012 και μέχρι σήμερα με έμφαση στις ελεγκτικές που έχουν αποζημιωθεί από τους Φ/Σ για το έτος 2013.




 meapopsi.gr / psf.org.gr
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *