Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Σκύδρα: Έχετε καταντήσει την πόλη μια πελώρια χωματερή!

Έχετε καταντήσει την πόλη μια πελώρια χωματερή!!!

“Μπόι” ρίχνει μέρα με την ημέρα η παράνομη χωματερή που λειτουργεί αυθαίρετα σε κοινόχρηστη έκταση στην παραποτάμια περιοχή του Εδεσσαίου ποταμού, αριστερά της γέφυρας, του άνω συνοικισμού της Σκύδρας, εκεί που ρίχνουμε τον Σταυρό τα Θεοφάνια, ελάχιστα μόλις μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια του οικισμού!Σκουπίδια οικιακής χρήσης, οικοδομικά μπάζα, κλαδιά από δέντρα, έπιπλα ακόμη και κομμάτια ασφάλτου συναντά κανείς στην χωματερή, η οποία φυσικά αποτελεί μια οικολογική βόμβα που προκαλεί ανυπολόγιστη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον ενώ εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για τους κατοίκους της περιοχής, δεδομένου και του γεγονότος πως δεν πρόκειται για κάποια νομίμως λειτουργούσα χωματερή, η οποία
να πληροί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Η παράνομη χωματερή λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό, ενώ τελευταία διακρίνεται εντόνως η εξάπλωσή της.

Ο Δήμος Σκύδρας δεν τοποθέτησε προειδοποιητική πινακίδα με την οποία να ζητεί από τους πολίτες να μην εναποθέτουν στην περιοχή απορρίμματα. Δυστυχώς δεν το έχει κάνει ποτέ σε αυτή την περιοχή.

Η πόλη μας λυπάμαι που το λέω αλλά έχει γεμίσει από παράνομες χωματερές. Το θέμα αυτό το ανέδειξα πριν ένα χρόνο και λύθηκε προσωρινά με την βοήθεια του Συνηγόρου του Πολίτη μιας και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος καθαριότητας μου προσκόμισε ψευδές έγγραφο ότι είχε καθαριστεί η παράνομη χωματερή στην περιοχή των παλαιών σφαγείων της πόλης δίπλα ακριβώς στον Εδεσσαίο ποταμό. Λέω προσωρινά διότι και η περιοχή αυτή ξαναγεμίζει με ότι αυτό συνεπάγετε.

Η περιφρούρηση-καθαρισμός των παράνομων χωματερών της πόλης μας είναι ευθύνη του Δήμου Σκύδρας σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει προσκομίσει στον Συνήγορο του Πολίτη αλλά και στην Περιφέρεια Μακεδονίας-Αντιπεριφέρεια Πέλλας.

Δυστυχώς ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας άλλα τους ενδιαφέρουν και όχι η υγεία των δημοτών και η ποιότητα ζωής τους, ουσιαστικά εκθέτουν και την Δήμαρχο με την πλήρη

Σας καλώ άμεσα εσάς τους υπεύθυνους να σκύψετε στο πρόβλημα και να το λύσετε, με ότι αυτό συνεπάγετε. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι δημότες να πληρώνουν δημοτικά τέλη και εσείς να αδιαφορείτε και να κοιτάτε αλλού.

Aγαπητή μου Δήμαρχε σκύψτε στο πρόβλημα αυτό και δώστε άμεσες εντολές σε αυτούς που σας εκθέτουν, δυστυχώς σε σας ουσιαστικά πέφτει η ευθύνη.Καλές είναι οι γιορτές, καλά είναι τα πανηγύρια, καλά είναι τα λουλούδια, καλά είναι τα καρναβάλια, καλές είναι οι φωτογραφίες οι καμαρωτές…… τα προβλήματα όμως είναι άλλα και μέχρι τώρα δυστυχώς δεν έχετε δώσει λύσεις σε τέτοιου είδους θέματα.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *