Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Σκληρή ανακοίνωση Ολυμπου Αψάλου για την ΕΠΣ Πέλλας

Το Δ.Σ. του Ολύμπου Αψάλου διαμαρτύρεται έντονα για την άδικη απόφαση που εξέδωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Πέλλας σχετικά με τον αγώνα Πέλλα – Άσπρο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/2/2016 στην Πέλλα και δεν ολοκληρώθηκε. Θεωρούμε ότι διακωμώδησε ακόμα περισσότερο το ήδη ταλαιπωρημένο ποδόσφαιρο του Ν. Πέλλας.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook: "Πρωταθλήματα ΕΠΣ Πέλλας"




Επειδή κατά το παρελθόν και εμείς «με παρόμοια συμπεριφορά» δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα την ποινή της τότε Πειθαρχικής Επιτροπής (-10 βαθμοί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και -5 βαθμοί την επόμενη αγωνιστική περίοδο) δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως η Επιτροπή οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, ποιους και τι «εξυπηρετεί».

Τέτοιες αποφάσεις μας πάνε πολλά χρόνια πίσω.

Υ.Γ. Βλέπουμε ότι η Επιτροπή έχει κάνει και Ιατρική Γνωμάτευση.

Σας παρουσιάζουμε την γνωμάτευση την οποία έβγαλε δικηγόρος που ασχολείται με αθλητικά θέματα, στον οποίο απευθύνθηκε η ομάδα μας:

Σχετικά με τη διακοπή αγώνα ΕΠΣ Πέλλας Πέλλα – Άσπρο διότι η μια ομάδα έμεινε με λιγότερους από 7 ποδοσφαιριστές.

Ο διαιτητής αναφέρει στο Φ.Α. ότι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, τον ενημέρωσε ο αρχηγός της ομάδας Άσπρο, ότι τραυματίστηκαν 4 ποδοσφαιριστές της ομάδας του κι ως εκ τούτου αφού είχαν ξεκινήσει με 10 ποδοσφαιριστές, η ομάδα έμεινε με 6 ποδοσφαιριστές και αφού δεν υπήρχαν αναπληρωματικοί (όπως αναφέρεται στο Φ.Α.), ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα.

Δεν είναι στα καθήκοντα του διαιτητή να ελέγχει το εάν υπάρχουν όντως τραυματισθέντες ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με τον κανονισμό.

Η αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με το Άρθρο 9 ΚΑΠ καλείται να επιβάλλει ποινές.

ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ:

1.Είναι όντως τραυματίες οι παίκτες ή πρόκειται για κεκαλυμμένο τρόπο αποχώρησης ομάδας.

2.Με τη λήξη του ημιχρόνου διαπίστωσε ο διαιτητής κάποιον τραυματία ποδοσφαιριστή εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η Πειθαρχική Επιτροπή θα έπρεπε τουλάχιστον για να καταλήξει σε ορθή κρίση να:

1.Ζητήσει από την ομάδα Άσπρο να προσκομίσει κάθε διαθέσιμο έγγραφο, που να αποδεικνύει τους ανωτέρω τραυματισμούς (εισιτήριο νοσοκομείου ή άλλου δημοσίου ιδρύματος, ακτινογραφίες, μαγνητικές, αξονικές κλπ).

2.Να καλέσει το διαιτητή του αγώνα καθώς και τους βοηθούς ώστε να ερωτηθούν για λεπτομέρειες, τις οποίες δεν όφειλε ο διαιτητής να αναγράψει στο Φ.Α. (διαπιστώσεις κατά τη διάρκεια του Α’ Ημιχρόνου και μετά τη λήξη του μέχρι την είσοδό τους στα αποδυτήρια, αναφορικά πάντα με τους δηλωθέντες τραυματισμούς).

3.Να καλέσει τον παρατηρητή διαιτησίας εάν υπέπεσε κάτι στην ανάληψή του κατά τη διάρκεια του Α’ ημιχρόνου ή κατά τη λήξη του και να διαβάσει την έκθεσή του εάν υπάρχει κάτι σχετικό με τους τραυματισμούς.

4.Να καλέσει τους υπευθύνους της αντίπαλου ομάδας για να ακούσει μήπως υπέπεσαν στην αντίληψή τους περιστατικά σχετικά με τους τραυματισμούς.

5.Να εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο αναζητώντας κάθε άλλο πρόσφορο μέτρο θα δώσει τη δυνατότητα στα μέλη της να καταλήξει σε ορθή και δίκαιη απόφαση για την ίδια την ομάδα, αλλά και για το κύρος του πρωταθλήματος.

6.Να διαπιστώσει από όλους τους ανωτέρω, εάν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρισκόντουσαν στο γήπεδο ή είχαν αποχωρήσει (εδώ υπήρχε υποχρέωση του διαιτητή να βγει στον αγωνιστικό χώρο και να διαπιστώσει ο ίδιος εάν υπήρχαν ποδοσφαιριστές ή είχαν αποχωρήσει).

Ο προβληματισμός θα υπήρχε ούτως ή άλλως για τους τραυματισμούς, αλλά μεγαλώνει, κυρίως, διότι πρόκειται για τραυματισμούς που δηλώθηκαν στο διαιτητή στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και όχι για τραυματισμούς ορατούς στον ίδιο αλλά και σε όσους βρισκόντουσαν στο γήπεδο.


ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *