Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Τελεσίγραφο των αγροτών στην κυβέρνηση: Αυτά ζητάμε, έχετε πέντε ημέρες

Πέντε ημέρες προθεσμία δίνουν οι αγρότες, προκειμένου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ενώ διατύπωσαν το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους. 

Το τελεσίγραφο των αγροτών από τα μεγάλα μπλόκα της χώρας, αφορά τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, η οποία θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. 

Την Δευτέρα, οι αγρότες όρισαν το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους, το οποίο έστειλαν στα μπλόκα σε όλη τη χώρα, ενώ το κοινοποίησαν στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων. Συγκεκριμένα ζητάνε: 

Για το ασφαλιστικό Να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ, να γίνει εξυγίανσή του, αλλά και να απαλλαγεί από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις. Επίσης, ζητούν ασφαλισμένοι ασφαλισμένοι να είναι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες και να μην γίνει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Για το φορολογικό Να παραμείνει ο συντελεστής φορολόγησης κάτω από το 13% και χωρίς προκαταβολή, να διατηρηθεί το ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στις 12.000 ευρώ και να μείνουν αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, όπως η βασική ενίσχυση, η συνδεδεμένη ενίσχυση, τα σχέδια βελτίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Για το κόστος παραγωγής Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6%, όπως ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος και ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ.

Ποιοι συμφωνούν Εως τώρα, το συγκεκριμένο πλαίσιο συνυπογράφουν σίγουρα τα μπλόκα των Τεμπών, των Μαλγάρων, και αυτό της Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», σύμφωνα με δήλωση του συντονιστή στο μπλόκο των Μαλγάρων, Αχιλλέα Καμπούρη, στο ΑΠΕ/ΜΠΕ. 

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών που αριθμεί 62 μέλη σε όλη την Ελλάδα, δήλωσε πως η Πρωτοβουλία συγκλίνει και αυτή προς το συγκεκριμένο πλαίσιο. Από την πλευρά του ο Στέργιος Λίτος, μέλος του συντονιστικού των αγροτών του μπλόκου του Προμαχώνα, δήλωσε ότι έλαβε το πλαίσιο και θα συζητηθεί αύριο στη γενική συνέλευση που θα γίνει εκεί. «Μπορεί να είμαστε 18 ημέρες στους δρόμους, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να μείνουμε άλλες 38», τόνισε ο ίδιος. Κλείνουν τα Τέμπη όλη μέρα Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ θα παραμείνουν την Τρίτη κλειστά τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν τη Δευτέρα στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης τα μέλη του μπλόκου. Παράλληλα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν νέα πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων την ερχόμενη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 12μ στην Νίκαια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *