Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Πολλές θα την «γιορτάσουν» λίγες θα την καταλάβουν...

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ - ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΟΚΑΡΟΥΝ - ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΕΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 50%


Το ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού στη χώρα, αλλά και διεθνώς - όπως προκύπτει από στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας - καταλαμβάνει το 50,8% (5.484.000). Το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα, ανέρχεται στα 81,9 έτη και οι γυναίκες πια γίνονται μητέρες κατά μέσον όρο στα 30.



Ο επίσημος δείκτης γονιμότητας για την χώρα μας, καταγράφει: 1,40 παιδιά ανά γυναίκα. Την γυναίκα που πια κάνει το πρώτο της παιδί - κατά μέσον όρον - στα 30 της χρόνια.

Η γυναίκα στο Μνημόνιο

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το ποσοστό των γυναικών που ταλανίζεται από την ανεργία, ξεπερνά το 29%! Η τραγική κατάσταση αποτυπώνεται και στα ποσοστά που παρουσιάζουν οι μακροχρόνια άνεργες, καθώς αγγίζουν το 50%.

Στην Εργασία...

Κι ενώ θα περίμενε κάποιος - τα πράγματα να ήταν διαφορετικά με δεδομένο ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού ανήκει στις γυναίκες - αυτό δεν καθρεφτίζεται στην αγορά εργασίας για όσες γυναίκες έχουν δουλειά.
Ενώ το 51% των επαγγελματιών είναι γυναίκες, μόνον το 25% κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις.

Στην Πολιτική...

Οι γυναίκες συμμετέχουν στην Πολιτική από το 1952. Κι όμως, τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στην Πολιτική παραμένουν χαμηλά -συγκρτικά και με τον πληθυσμιακό δείκτη - γιατί;

Οι γυναίκες εκπροσωπούνται στη Βουλή σε ποσοστό 23%. Ως υπουργοί, σε ποσοστό 10% και ως Αρχηγοί Κράτους σε ποσοστό 0%.

Δυστυχώς - ακόμη και τα κόμματα που λανσάρουν... γυναικεία ψηφοδέλτια - για «τα μάτια του κόσμου» ως φαίνεται το κάνουν...

Στον Κόσμο...

Το 85% των ημερήσιων θερμίδων τους, οι γυναίκες το εξαντλούν κουβαλώντας το νερό για το σπιτικό τους.

Στην Κίνα ισχύει ακόμη η πολιτική του ενός παιδιού...

Ιράκ: Χιλιάδες γυναίκες κρατούνται παράνομα στις φυλακές και βασανίζονται

-Το ένα τέταρτο των γυναικών προσφύγων από την Συρία έχουν παγιδευτεί σε μία δίνη φτώχειας, απομόνωσης και φόβου

Δείτε την ιστορία της Fadia...

Είπαν για τις Γυναίκες:

Ευρυπίδης: «Δεν υπάρχει ούτε φρούριο, ούτε χρήματα, ούτε και τίποτε άλλο που να φυλάγεται τόσο δύσκολα όσο η γυναίκα».

Πολύβιος Δημητρακόπουλος: «Η γυναίκα είναι παντού και πάντοτε γυναίκα. Πολλές φορές και κάτι περισσότερο, λιγότερο όμως ποτέ»

Και λίγα λόγια για την Ιστορία:

Η Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, ξεκίνησε ως ένας απλός εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας και του πρώην σοβιετικού μπλοκ.

Καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς. Εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.

Πόσες γυναίκες στην Ελλάδα, τιμούν κάθε μέρα... και θα τιμήσουν και σήμερα την Παγκόσμια Γιορτή της Γυναίκας;

Στην πράξη πολλές.

 
 
 
www.newsbomb.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *