Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ποδόσφαιρο νομού Πέλλας ώρα μηδέν - Γράφει ο Γιώργος Χατζηχρήστος

Γράφει ο Γιώργος Χατζηχρήστος 

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι την φετινή περίοδο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαίρου κρίνει, αποφασίζει, με άλλα μέτρα και σταθμά ανά σωματείο, ανά παράγοντα , ανά πρόσωπο, ανά ποδοσφαιριστή , ανά διαιτητή,κτλ.
και το λέω με πόνο καρδιάς, καθώς πίστευα ότι ο κ Αντωνίου που ήταν παλιός παράγοντας, μάτωσε για το σωματείο του και το ποδόσφαιρο θα άλλαζε προς το καλύτερο τα πράγματα, γιατί και έντιμος άνθρωπος είναι και γνώστης του ποδοσφαίρου.

Όμως δυστυχώς διαψεύστηκα, μια που το ίδιο σκηνικό παρέμεινε την φετινή χρονιά και μάλλον θα συνεχιστεί.

Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα, που έγινε την προηγούμενη αγωνιστική σε γήπεδο του νομού μας, όπου χτυπήθηκε ποδοσφαιριστής από "φίλαθλο" - παράγοντα ομάδος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπάρχει και σχετική ιατρική βεβαίωση, για το συμβάν αυτό και φυσικά η μαρτυρία από τα 400 άτομα που το είδαν. Στο συγκεκριμένο ματς, πήραν τον διαιτητή καροτσάκι και άρπαξε μερικές, όμως ενώ είναι ο κανόνας της διακοπής αγώνα, το παιχνίδι συνεχίστηκε με καθυστέρηση. Μάλιστα το αστείο της υπόθεσης όπως πληροφορήθηκα, είναι ότι τιμωρήθηκε και ο διαιτητής. Γιατί άραγε; γιατί δεν διέκοψε το ματς; που οι ίδιοι τον υποχρέωσαν να συνεχίσει;

και το καλό είναι ότι το σωματείο που έχει ντέρμπι αυτήν την εβδομάδα δεν τιμωρήθηκε ούτε η έδρα του, κάτι που έχει γίνει κατά επανάληψη και σε άλλα σωματεία με μικρότερα συμβάντα.
Άλλο παράδειγμα. 

Παίκτης δέχεται κόκκινη κάρτα και παίζει κανονικά στο επόμενο παιχνίδι, η ένωση δεν τον τιμωρεί, όμως η ΕΠΟ βγάζει απόφαση και δικαιώνει το σωματείο που έκανε την ένσταση.
Σε άλλο παιχνίδι: η ομάδα φεύγει από παιχνίδι στο ημίχρονο γιατί διασύρεται και ο διαιτητής μετά από εντολές γράφει για διακοπή αγώνα λόγω τραυματισμών παικτών και τιμωρείτε η ομάδα με -2 αντί για -10 όπως θα έπρεπε.

Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πω........

Η αλήθεια είναι ότι την πληρώνει το ποδόσφαιρο, την πληρώνει ο σωστός παράγοντας, που με αυτά που βλέπει, την κάνει με γοργά βήματα από το ποδόσφαιρο του νομού μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο τα σωματεία γίνονται λιγότερα.


Το "ποδόσφαιρο στο νομό Πέλλας" είναι ένα θέμα, που θα το ξαναπιάσουμε αναλυτικά τις επόμενες μέρες, πάντως είναι κρίμα αυτά που συμβαίνουν στο άθλημα αυτό.
 
 
matiespellas.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *