Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Επίκειται αύξηση κατά 10 λεπτά το λίτρο στην τιμή της αμόλυβδης

Και τα 10 λεπτά το λίτρο αναμένεται να φτάσει η αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης, στο πλαίσιο της αύξησης στα καύσιμα που προωθεί η κυβέρνηση, επιβαρύνοντας τους ιδιοκτήτες βενζινοκίνητων οχημάτων.


Με την επιβολή της αύξησης κατά 10 λεπτά το λίτρο, συν το ΦΠΑ, η τιμή θα φτάσει περίπου στο 1,5 ευρώ. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης μικρομεσαίου ΙΧ που καταναλώνει 55 λίτρα την εβδομάδα, (όσο περίπου ένα γέμισμα), με τις σημερινές τιμές στο 1,35 το λίτρο, ξοδεύει σε καύσιμα περίπου 70 ευρώ την εβδομάδα (300 το μήνα).

Με τις νέες τιμές, το κόστος για τον ιδιοκτήτη θα φτάσει στα 85,2 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 330 ευρώ τον μήνα (επιβάρυνση 30 ευρώ το μήνα, άρα 360 ευρώ το χρόνο).

Η νέα επιβάρυνση αφορά και στο πετρέλαιο και το υγραέριο, ωστόσο εκεί αναμένεται να είναι μικρότερη. Πιο συγκεκριμένα, για το πετρέλαιο σχεδιάζεται αύξηση 3-4 λεπτά το λίτρο, και για το υγραέριο περίπου 8 λεπτά.

Ο εν λόγω φόρος έρχεται να προστεθεί στις αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά αλλά και στον καφέ, στα νέα τέλη που θα επιβληθούν στη συνδρομητική τηλεόραση και στα ξενοδοχεία, αλλά και στην επιβολή ειδικού φόρου στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.



Με την επικείμενη αύξηση η Ελλάδα θα γίνει πλέον μία από τις ακριβότερες χώρες στις τιμές της βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 
 
www.cnn.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *