Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Άποψη: Αναγκαία η κατασκευή γέφυρας στους Τσάκους πριν θρηνήσουμε νέα θύματα

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών ανέδειξε για άλλη μια φορά την επικινδυνότητα των χειμάρρων και ποταμών στην Αλμωπία. 
 
Μάλιστα είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση με την πρώτη βροχή που αναγκάζονται πλέον οι αρχές να απαγορεύουν την κίνηση στα οχήματα. Άλλωστε ιδιαίτερα στο ποτάμι το οποίο χωρίζει την Άνω με την Κάτω Ροδονιά και κατεβάζει νερά ακόμη και από το βουνό Βόρρας κατά το παρελθόν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα. Τελευταίο ήταν του άτυχου ψαρά που ο χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητο του και τον ίδιο από μέσα με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο. Παλαιότερα είχαν γίνει κάποια έργα με σωληνώσεις ώστε τα νερά να διοχετεύονται εκτός του δρόμου αλλά η προχειρότητα τους τα έκανε ανενεργά. 
 
Σε καθημερινή βάση πολίτες από την Αριδαία και τα χωριά Τσάκοι Χρύσα και Ροδονιά διασχίζουν το ποτάμι ώστε να πάνε στην Πιπεριά και στα Λουτρά του ΠΟΖΑΡ. Μάλιστα τον δρόμο παίρνουν και αρκετοί τουρίστες. Θα πρέπει οι φορείς να βρουν λύση σε αυτό το σοβαρό και συνάμα σημαντικό πρόβλημα. Θα πρέπει η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια αλλά και με τους Βουλευτές από κοινού να βρουν κονδύλια τόσο για την κατασκευή γέφυρας όσο και για την μελέτη της. Στην Αλμωπία του 2016 είναι κρίμα να συζητούμε για τα αυτονόητα και για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Φτάνει ποια τα πεταμένα λεφτά σε τσιμέντα για κατασκευές πλατειών. 
 
 
 
από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *