Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

O Υπουργός ήρθε αλλά το τρένο αργεί πολύ - του Σωκράτη Βόλτση

Του Σωκράτη Βόλτση εκπαιδευτικού και μέλους της Λαϊκής ενότητας του Π. Λαφαζάνη


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ: “Ο Υπουργός τόνισε ότι η Πέλλα πρέπει να ξεφύγει από την συγκοινωνιακή απο- μόνωση, ΚΑΙ υποσχέθηκε να προωθήσει το θέμα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα προς Θεσσαλονίκη στον πρωθυπουργό”!!! 
 
ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ, ΘΑ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΪΟΝ ΣΥ- ΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑ- ΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ “ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ”, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ “ΟΥ- ΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥ- ΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.......ΟΜΩΣ... Σύντροφε, Γιάννη, να σου θυμίσω!!! 
 
Στις 20 του Νοέμβρη 2015 και στα κεν- τρικά γραφεία του ΟΣΕ, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο του Ν. Πέλλας, με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο και διευθυντικά στελέχη του στρατηγικού σχεδιασμού και τεχνικού τομέα του ΟΣΕ, παρουσία του βουλευτή του Νομού Γιάννη Σηφάκη. Να θυμίσω ακόμη πως!!! Στη συνάντηση εκείνη αναπτύχθηκε η επιχειρηματολογία για τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της σύνδεσης μέσω Γιαννιτσών, που αφορά στην έξοδο του νομού από τη συγκοινωνιακή απομόνωση, στις αναπτυξιακές προοπτικές, στη διαπεριφερειακή του σπουδαιότητα και τη σύνδεσή του με τη Σιδηροδρομική Εγνατία και τα διευρωπαϊκά δίκτυα, στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής. 
 
Επιπλέον τονίσθηκε η ελαχιστοποίηση του κόστους λόγω του πεδινού ανάγλυφου του κάμπου των Γιαννιτσών και παραδόθηκε πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία σχετικά με το έργο καθώς και με τις μέχρι τώρα δράσεις της Πρωτοβουλίας. Τέλος να θυμίσω ακόμη !!! Στη συνάντηση εκείνη από πλευράς του προέδρου του ΟΣΕ τονίστηκε η συμ- φωνία στην επιχειρηματολογία της ανα- γκαιότητας του έργου, η ιδιαίτερη ανα- πτυξιακή σπουδαιότητα της σύνδεσης της νέας χάραξης αφού αυτή αποτελεί τμήμα του άξονα 10 προς την Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και η ετοιμότητα του ΟΣΕ στην κατεύθυνση της υλοποίησής της. Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε πως ο ΟΣΕ είναι έτοιμος να προχωρήσει στην επι- καιροποίηση της Προκαταρκτικής Μελέτης Σκοπιμότητας του Περιφερειακού Προαστιακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλο- νίκης, που ολοκληρώθηκε το Μάη του 2008 και περιλαμβάνει την παραπάνω σύν- δεση, καθώς και στην άμεση εκπόνηση Οριστικής Μελέτης. Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε να προ- γραμματισθεί άμεση συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και με τον ίδιο τον υπουργό προκειμένου να υπάρξει πολική βούληση για την εκπό- νηση της Οριστικής Μελέτης και την ανα- ζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίησή του έργου. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε παραπάνω, παρά μόνον την συσσωρευμένη απογοή- τευσή μου!!! 
 
ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ......
 
 
 
 
δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

1 comments:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕΣΩ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *