Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Πανηγύρια, Η χαρά κάθε τόπου - της Δέσποινας Τσουλφαϊδου

Πανηγύρια, Η χαρά κάθε τόπου - της Δέσποινας Τσουλφαϊδου για το ialmopia.gr


Κάθε τόπος μια φορά τον χρόνο έχει τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις,σήμα κατατεθέν της παλαιότερης ή της σύγχρονης ιστορίας του.


Είναι οι ημέρες που τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων ξαναζωντανεύουν και μεταλαμπαδεύονται στους νεότερους.


Όλη η προετοιμασία και η αγωνία για την αποδοχή και την επιτυχία αυτής της προσπάθειας,ενώνει αρκετά άτομα σε συνεργασία,κάτι που ευνοεί κι εξελίσσει έναν τόπο.

Τις περισσότερες φορές τιμάται με μεγάλη ευλάβεια το Άγιο πρόσωπο που κοσμεί,προστατεύει κι αγκαλιάζει με την χάρη του τους πιστούς.Είναι η καλύτερη αφορμή να προσέλθει ο κόσμος στους ιερούς ναούς,ν'ανάψει ένα κεράκι,να προσκυνήσει και να προσευχηθεί για ευημερεία και πρόοδο του τόπου,ακόμα κι αν δεν το συνηθίζει τον υπόλοιπο χρόνο.

Είναι μοναδική στιγμή,όταν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι είναι χαρούμενοι κι ενωμένοι,καμαρώνοντας έστω και για μέρα όλοι μαζί,για τον ευλογημένο τόπο που ζουν.Νέοι,ηλικιωμένοι και παιδιά,τριγυρίζουν στους δρόμους με χαμόγελο και καλή διάθεση,σκορπίζοντας θετική ενέργεια.

Σε μια χώρα που το παρελθόν της την έχει τοποθετήσει στο πνευματικό βάθρο της παγκόσμιας ιστορίας,αυτές οι πολιτιστικές ενέσεις υπενθύμισης μιας ανεπανάληπτης κληρονομιάς,την κρατούν δεμένη και στυλωμένη σε στέρεο έδαφος.


ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *