Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

IALMOPIA LIVE: Αναπαράσταση ποντιακού γάμου από την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Η άφιξη των Ποντίων στις Νέες Πατρίδες ήταν η απαρχή μιας δύσκολης, αλλά και συνάμα δημιουργικής πορείας για τον ποντιακό ελληνισμό. Ενός ισχυρού παραδοσιακού ελληνισμού που τιμά τους προγόνους και κρατά τις παραδόσεις και τα έθιμα με γεμάτο το αίσθημα της υπερηφάνειας. Στην Αλμωπία μας η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας είναι από τα σωματεία που ξεχωρίζουν για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους.

Την Παρασκεή (12/8) πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία η Αναπαράσταση του ποντιακού γάμου από την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας. Όπου για δεύτερη φορά (μετά από 11 χρόνια) πραγματοποιήθηκε η αναβίωση του παραδοσιακού ποντιακού γάμου! Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου, την διαδικασία πριν και μετά το γάμο, το γλέντι και τη χαρά καθόλη την διάρκεια της αναπαράστασης.


Σας παρουσιάζουμε το βίντεο της αναπαράστασης του ποντιακού γάμου από την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας μέσα από την κάμερα του ialmopia:








ialmopia.gr


3 comments:

  1. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια στην ευξεινο λεσχη αλμωπιας και σε ολα τα παιδια που στηριζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περασαμε τελεια στον γαμο σας!! Να ζησετε!!! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *