Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Αυτό το 6λεπτο βίντεο της Pixar είναι το μόνο πράγμα που αξίζει να δεις σήμερα [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Pixar θεωρείται εδώ και χρόνια ο ενήλικος της παρέας του animation, αφ’ ενός γιατί με κάθε νέα ταινία του στούντιο μπορείς να υπολογίζεις ότι ένα τεράστιο μέρος του κοινού της θα έχει αφήσει πολύ πίσω του τα χρόνια του σχολείου, κι αφ’ ετέρου γιατί θεματολογικά η εταιρεία έχει αγγίξει ζητήματα που για πολλούς θα έπρεπε να κάνουν τζιζ σε σχέση με το παιδικό κοινό. Από την αποβολή της Ellie Fredericksen στο ‘Up’ μέχρι την αποδοχή του θανάτου από τα παιχνίδια του ‘Toy Story 3’ και την απεικόνιση της κατάθλιψης στο ‘Inside Out’, η Pixar τον βρίσκει τον τρόπο της.


Στο νέο short της όμως, δεν πάει μονάχα ένα βήμα παραπέρα απ’ όσα έχουμε συνηθίσει. Το αν θα μπορούσαν να το παρακολουθήσουν παιδιά θα πρέπει να το αποφασίσει ο καθένας από μας ξεχωριστά υποθέτω, αλλά ο λόγος που φτιάχτηκε το ‘Borrowed Time’ ήταν ακριβώς ο ανάποδος. Να γίνει κατανοητό ότι το animation δεν είναι είδος που απευθύνεται στα παιδιά, αλλά απλώς ένα ακόμη μέσο για να πεις ιστορίες. “Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι πιο ενήλικο όσον αφορά στις θεματολογικές επιλογές μας και να δείξουμε ότι το animation θα μπορούσε να είναι ένα μέσο για να πεις οποιοδήποτε είδος ιστορίας”, τονίζει ο Hamou-Lhadj σε βίντεο που συνοδεύει το ‘Borrowed Time’ για να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του short. Το σκηνοθέτησε κι έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Andrew Coats, ενώ η μουσική είναι του βραβευμένου με 2 Όσκαρ συνθέτη, Gustavo Santaolla (‘Babel’, ‘Brokeback Mountain’).

Ένας ταλαιπωρημένος σερίφης γυρνά στον τόπο του τραυματικού ατυχήματος που προσπαθεί να ξεχάσει. Δε θα σου πω περισσότερα για να μη χαλάσω το στόρι. Μονάχα ότι ποτέ δεν είναι αργά για να επιτρέψεις στον εαυτό σου να προχωρήσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *