Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

IALMOPIA LIVE: Στην ημερίδα λήξης του έργου "Living History, Living Nature II" στην Αλμωπία [ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ]

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο "Living History, Living Nature II" με την ημερίδα παρουσίασης των έργων και δράσεων που υλοποιήθηκαν. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (22/10) στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου 4 ΕΠΟΧΕΣ στο Λουτράκι Αλμωπίας και η είσοδος ήταν ελεύθερη. Το ialmopia.gr ήταν εκεί.

Στις βασικές θεματικές ενότητες της ημερίδας περιλήφθηκαν η παρουσίαση του έργου Lhi-Lna II στους Δήμους Αλμωπίας και Novaci, οι θεματικές διαδρομές της φύσης και της ιστορίας, η ωρίμανση του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου της Χρυσής, το θερινό επταήμερο εργαστήριο αρχιτεκτονικής, βιωματικές εμπειρίες από την υλοποίηση των δύο ταξιδιών εξοικείωσης, η ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου ως αφετηρία των δρόμων Ζωντανής Ιστορίας καθώς και η παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής για τις διασταυρώσεις της Ιστορίας και της Φύσης. Παράλληλα με την ημερίδα πραγματοποιήθηκε έκθεση παρουσίασης των εργασιών του θερινού εργαστηρίου αρχιτεκτονικής.

Η δράση είναι ενταγμένη στο διασυνοριακό έργο "Living History, Living Nature II" το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα - Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Οι βασικές δράσεις που υλοποιήθηκαν από μεριάς του Δήμου Αλμωπίας στο πλαίσιο του έργου είναι οι εξής: 

- Ωρίμανση της ανάδειξης/αποκατάστασης του Κάστρου της Χρυσής. 

 - Ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου. 

- Οργάνωση εργαστηρίου αρχιτεκτονικής για τη διαμόρφωση των τόπων των Διασταυρώσεων της Ιστορίας και της Φύσης στην Αλμωπία. 

 - Διοργάνωση περιοδειών για την εφαρμογή μεθόδων crowd sourcing. 

 - Ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής ανάδειξης τόπων τουριστικού ενδιαφέροντος της Αλμωπίας. 

- Μελέτη για την ανάδειξη του σπηλαιοβαράθρου των Λουτρών Πόζαρ (σε εξέλιξη).


Συγχαρητήρια στον κ. Νίκο Τσίμα για την άψογη παρουσίαση και συμβολή του στο έργο.Δείτε το βίντεο από την ημερίδα λήξης που ετοίμασε το ialmopia:
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:
ialmopia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *