Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Β' ΕΚΑΣΚΕΜ: Ικαροι - Φίλιππος 71-58 με λάθος πρωταγωνιστές

Το επαναλάμβανε κάθε λίγο εδώ και αρκετό καιρό ο κόουτς Δημητριάδης ότι δεν θα ήταν πάντα δυνατό για τον Φίλιππο, παίζοντας μέτρια, να γυρίζει όλα τα παιχνίδια και να παίρνει τελικά τη νίκη. Γιατί συχνά παραμονεύουν διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες με τους οποίους, μην αποδίδοντας και ο ίδιος καλά, είναι αδύνατο να τα βάλεις. Κι ένας τέτοιος παράγοντας στο μπάσκετ είναι δυστυχώς η διαιτησία η οποία στο συγκεκριμένο ματς ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων, σε αντίθεση με τα 3 προηγούμενα ματς στα οποία ήταν τουλάχιστον καλή. Στο σημείο αυτό δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο, άλλωστε δεν υπάρχει λόγος αφού υπάρχει το πλήρες video του αγώνα και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε υπευθύνου ή μη.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο 1ο ημίχρονο και πήγαιναν πόντο πόντο σε όλη τη διάρκειά του χωρίς καμιά να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ πάνω από 3-4 πόντους κι έτσι οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ ημιχρόνου 34-31 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων Ικάρων. Στα αξιοπρόσεκτα του 1ου ημιχρόνου τα 13 φάουλ σε βάρος του Φιλίππου έναντι 7 σε βάρος των Ικάρων που είχαν σαν αποτέλεσμα οι παίκτες των Ικάρων να στηθούν στη γραμμή των ελευθέρων βολών 16 φορές έναντι μόλις 4 από πλευράς παικτών του Φιλίππου!

Το επιμέρους σκορ 23-13 της 3ης περιόδου έδωσε ένα καθοριστικό προβάδισμα στους Ίκαρους, που ήταν πολύ εύστοχοι από την περιφέρεια με τους νεαρούς Μπέρμπερι (30π., 6 τρίποντα) και Σπόντη (16π.) να δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα του Φιλίππου κι έτσι η διαφορά εκτοξεύθηκε ακόμα και πάνω απο τους 15 πόντους! Ο Φίλιππος προσπάθησε να ανακάμψει στην 4η περίοδο παίζοντας πολύ δυνατά κοντά στο καλάθι κυρίως με τον συγκινητικό Καφετζάκη (17π., 17ρ.), τον νεαρό Φαρδέλα (14π., 8ρ.) αλλά και τον θετικότατο αυτή τη φορά Περπερίδη (14π., 5ασ.) που "τάιζε" τους ψηλούς συνεχώς, όμως αυτή τη φορά και παρ' ότι η διαφορά μειώθηκε μέχρι και τους 5 πόντους, ο Φίλιππος δεν κατάφερε να γυρίσει το ματς αφού εκτός από τα δικά του προβλήματα υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει και τον αστάθμητο παράγοντα που προείπαμε. Έτσι, ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε το τελικό 71-58.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον κόσμο του Φιλίππου που για ακόμα μια φορά γέμισε την κερκίδα και στήριξε όσο μπορούσε την ομάδα. Επίσης συγχαρητήρια θα πρέπει να δωθούν στους παίκτες και τον προπονητή των Ικάρων που, παρ' ότι με "την πλάτη στον τοίχο" (3/3 ήττες στα προηγούμενα παιχνίδια), μπήκαν στο ματς ψυχωμένοι και καλά διαβασμένοι, έκαναν αυτό που μπορούσαν στο ακέραιο και πήραν τελικά αυτό που ήθελαν. Για τη διαιτησία των Εκίζογλου - Σαλαπάνη τα είπαμε, με πολλά λάθη κατάφεραν αυτοί αντί των παικτών να γίνουν οι πρωταγωνιστές του αγώνα. Το σκορ ανά 10λεπτο ήταν: 15-16, 34-31, 57-44, 71-58. Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν:

Ίκαροι Γιαννιτσών: Ντιούδης, Σπόντης 16(1), Μισσιώνης 11(1), Χατζημωυσής 6, Θωμαϊδης, Φυτίλης, Μπέρμπερι 30(6), Αχλατλής, Μαντζούκης 3, Τσέλα, Καζάκης 5.

Φίλιππος Ν. Πέλλας: Παπαδόπουλος 2, Φαρδέλας 14, Πάτσος 10(2), Περπερίδης 14, Σατραζάνης, Σταματιάδης, Φλώρος Κ., Τσάφας 1, Παπαμανώλης, Δημτσιούδης, Καφετζάκης 17, Φλώρος Δ.
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: neapellafilippos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *