Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με ΕΤΑΔ για το χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν

Ενίσχυση με εκχιονιστικό από τον Παρνασσό για τον εκχιονισμό του δρόμου της Κερασιάς Προτάσεις του βουλευτή για επέκταση του χιονοδρομικού προς τα κάτω προς Αλμωπία και προς Έδεσσα με δύο κλάδους μήκους 1000 m αντίστοιχα με τελεφερίκ και πίστες που θα διπλασιάσει τον λειτουργικό του χρόνο. 
 
Θα εξεταστεί από την ΕΤΑΔ Εκπτώσεις στις κάρτες ( εισιτήρια) για πολίτες της Πέλλας και για αθλητές Ο βουλευτής Πέλλας συναντήθηκε με τον αρμόδιο Διευθυντή της ΕΤΑΔ κ. Πλουμάκη Κωνσταντίνο και έθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν στο χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν του οποίου ήδη ξεκίνησε η φετινή λειτουργία. 
 
Ζήτησε βοήθεια της ΕΤΑΔ προς τον Δήμο Αλμωπίας για τον εκχιονισμό και του δρόμου της Κερασιά, εκπτώσεις για τους κατοίκους της Πέλλας, τα μέλη των χιονοδρομικών συλλόγων ‘Εδεσσας και Αλμωπίας και τους μικρούς αθλητές των δύο συλλόγων. 
 
Ακόμη έκανε προτάσεις ( που έχει εκθέσει και στο παρελθόν) για επέκταση του χιονοδρομικού προς τα κάτω με δύο επεκτάσεις μήκους περί τα 1000 m και προς τις δύο κατευθύνσεις προς την Αλμωπία ( μέχρι τα Καλύβια του Γιαννακούλα) και προς την Έδεσσα ( μέχρι το κτίριο του Φυσιολατρικού Ομίλου). Με τις επεκτάσεις αυτές θα δημιουργηθούν φυσικές πίστες χαμηλότερα που δεν θα είναι τόσο εκτεθειμένες στις ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα τον πιθανό διπλασιασμό του λειτουργικού του χρόνου συμβάλλοντας στην βιώσιμη λειτουργία του. Προτάθηκε η σύνδεση των δύο νέων θέσεων με τον υπάρχον χιονοδρομικό να γίνει με τελεφερίκ, με κλειστή καμπίνα που θα συμβάλει στην μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του από τουρίστες, με πολίτες που θα επισκεφτούν το χιονοδρομικό για αναψυχή και όχι μόνο για να κάνουν σκι. Ακόμη ζήτησε την αξιοποίηση του φυλακίου που βρίσκεται στο χιονοδρομικό. 
 
Μια πρόταση είναι η παραχώρηση του για χρήση στους χιονοδρομικούς συλλόγους Έδεσσας και Αλμωπίας. Ρώτησε ποια είναι η σκέψη της ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του. Εκ μέρους της ΕΤΑΔ ο κ.Πλουμάκης δεσμεύτηκε να προτείνει να αποφασιστεί άμεσα από την ΕΤΑΔ η μεταφορά εκχιονιστικού μηχανήματος του Παρνασσού στο Καϊμακτσαλάν για να βοηθήσει τον εκχιονισμό κυρίως του δρόμου από Κερασιά. Υπάρχει στο Καϊκακτσαλάν ένα εκχιονιστικό χωρίς πινακίδες ( βρίσκεται στο Καϊμακτσαλάν) αλλά δεν μπορεί να κινείται στις οδούς χωρίς άδειες κυκλοφορίας. Ενημέρωσε ακόμη ότι υφίστανται εκπτώσεις σε κατοίκους της Πέλλας ( 10 € αντί 15 € γενικού εισιτηρίου), σε αθλητές 6€, σε προπονητές ( με επίδειξη σύμβασης με σύλλογο) 10€, ετήσια κάρτα 100 € για κατοίκους Πέλλας ( αντί 180 € γενικά). 
 
Για το φυλάκιο ανέφερε ότι η ΕΤΑΔ μελετά τις δυνατότητες αξιοποίησης του ως ξενώνα για αθλητές η κάποια άλλη χρήση. Σε πρώτη φάση σε αυτή την σαιζόν θα ξεκινήσει η συντήρηση του. Δέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του βουλευτή για την επέκταση του προς τα κάτω, αναγνώρισε την χρησιμότητα τους και δεσμεύτηκε σε εξέταση τους το αμέσως επόμενο διάστημα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *