Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Σηφάκης: Δημιουργία συντονιστικού φορέα ορεινού όγκου Λουτρών - Καϊμακτσαλάν - Βεγορίτιδας

Η μόνη λύση για την ουσιαστική ανάπτυξη του πανέμορφου τόξου Λουτρών Πόζαρ- Καϊκακτσαλάν – Βεγορίτιδας 
 
 
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 με πρωτοβουλία του Γιάννη Σηφάκη πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη του Καϊμακτσαλάν και συνολικά του ορεινού όγκου Λουτρών Πόζαρ- Καϊμακτσαλάν – Βεγορίτιδα στον Άγιο Αθανάσιο. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπεύθυνος της ΕΤΑΔ για το χιονοδρομικό Καϊκακτσαλάν Θάνος Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος των Χιονοδρόμων Έδεσσας Σάκης Σαμαρίνος, η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδόχων του Αγίου Αθανασίου, εστιάτορες της περιοχής, εκπρόσωποι από τις σχολές σκι και δραστηριοτήτων, ο πρόεδρος του Τ.Δ. Αγίου Αθανασίου, ο τέως αντιδήμαρχος Έδεσσας Χρήστος Βερυκούκης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νέου Αγίου Αθανασίου, ο Δημήτρης Γλαράκης εκπρόσωπος της εταιρίας που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό, ο Νίκος Μούλας πρόεδρος του συλλόγου προστασίας της Βεγορίτιδας και πολλοί άλλοι. Ο βουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι μόνο με ενεργοποίηση και συντονισμό όλων των ενδιαφερομένων και από την πλευρά της Έδεσσας και από την πλευρά της Αλμωπίας μπορούν να προκύψουν κοινές σκέψεις , προτάσεις και λύσεις και κάλεσε σε δημιουργία συντονιστικού φορέα κοινού από τις δύο περιοχές με συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων . 
 
Ακόμη ενημέρωσε για την συνάντηση του με την διοίκηση της ΕΤΑΔ, τις προτάσεις του για επέκταση του χιονοδρομικού με δύο φυσικές πίστες προς τα κάτω ( μία προς τα καλύβια του Γιαννακούλα και μία προς το κτίριο του φυσιολατρικού συλλόγου) και σύνδεση τους με το υπάρχον χιονοδρομικό με κλειστή καμπίνα- τελεφερίκ για να διπλασιαστεί ο λειτουργικός του χρόνος και να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τουριστών, να μένει συνεχώς ανοικτός ο δρόμος από την Κερασιά για την σύνδεση των δύο περιοχών Λουτρών- Αγίου Αθανασίου, ζήτησε σκέψεις όσον αφορά την βελτίωση της συγκοινωνίας σε όλη την περιοχή Λουτρών – χιονοδρομικού – Λίμνης Βεγορίτιδας, επέκταση της τεχνητής χιόνωσης για επέκταση της περιόδου λειτουργίας, επέκταση δραστηριοτήτων τους θερινούς μήνες, αξιοποίηση του φυλακίου, εκπτωτικές κάρτες για τους κατοίκους της Πέλλας και τους αθλητές και πολλά άλλα. Ακόμη ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι πηγαίνει καλά η πρόταση του Δήμου Έδεσσας για το έργο της ύδρευσης του Αγίου Αθανασίου, π΄ρασε την πρώτη φ’άση αξιολόγησης και αναμένει την δεύτερη προς το τέλος Ιανουαρίου. Ο Θάνος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε για την λειτουργία του χιονοδρομικού από την ΕΤΑΔ και απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων. 
 
Ο πρόεδρος του χιονοδρομικού συλλόγου Έδεσσας Σάκης Σαμαρίνος ανέλυσε τις δυνατότητες που υπάρχουν και την σπουδαιότητα του Καϊμακτσαλάν όσον αφορά το μέλλον της χιονοδρομίας στη χώρα μας. Η Ρούλα Γουγούση και άλλοι ξενοδόχοι ενημέρωσαν τον βουλευτή για τα προβλήματα των ξενοδόχων και τέθηκαν στην διάθεση για συμμετοχή στον φορέα κάνοντας προτάσεις. Ο Γιώργος Δόντσης , εστιάτορας, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλά χρόνια κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί ουσιαστικά για το χιονοδρομικό και τον Άγιο Αθανάσιο και ζήτησε υλοποιήσιμες προτάσεις. Τον λόγο πήραν ακόμη ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νέου Αγίου Αθανασίου, ιδιοκτήτες των σχολών σκι και δραστηριοτήτων, πολλοί ξενοδόχοι και άλλοι παρευρισκόμενοι. Αμέσως μετά συστάθηκε ο συντονιστικός φορέας ( ο οποίος είναι ανοικτός και σε άλλες συμμετοχές φορέων) , τον οποίο ζήτησε ο βουλευτής, στον οποίο αρχικά συμμετέχουν οι : 
 
Σαμαρίνος Σάκης ( Πρόεδρος Χιονοδρομικού Έδεσσας και μέλος Ομοσπονδίας) Γουγούση Ρούλα ( ξενοδόχος) Μαρίνος Χρήστος ( ενοικιάσεις σκί και δραστηριότητες) Βασιλειάδης Γιάννης ( σχολή σκί ) Βερυκούκης Χρήστος (τέως αντιδήμαρχος Έδεσσας, δημοτικός σύμβουλος) Μούλας Νίκος ( πρόεδρος συλλόγου προστασίας λίμνης Βεγορίτιδας) Δόντσης Γιώργος ( εστιάτορας, πρώην πρόεδρος) Νάντσης Βασίλης ( πρόεδρος Τ.Δ. Αγίου Αθανασίου) Καπετάντσης Γιάννης ( πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νέου Αγίου Αθανασίου) Τζίφας Χρήστος ( σχολή σκι) Νέλλας Χρήστος ( ξενοδόχος) Πούρος Διονύσης ( ξενοδόχος) Παπαδόπουλος Μιχάλης ( Πολιτικός Μηχανικός ) 
 
Μέσα στην βδομάδα θα γίνει η αντίστοιχη συνάντηση από την πλευρά της Αλμωπίας, η δημιουργία αντίστοιχου φορέα και θα ακολουθήσει η ενοποίηση τους

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *