Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Εδεσσαϊκή Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα

Εδεσσαϊκό Καρναβάλι 2017

Φασολάδα, Πλιγούρι Λαγάνα & … Μους Χαλβά με τζελ λεμονιού! Με αεράτες γεύσεις ξεκίνησε η γιορτή της Καθαράς Δευτέρας στην Έδεσσα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την συνταγή της ημέρας στο Πάρκο των Μικρών Καταρρακτών στην Έδεσσα. Το τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ Έδεσσας σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Β.Ελλάδος υπό την καθοδήγηση του Σεφ Θοδωρή Κουραντζόγλου ο οποίος έκανε και την παρουσίαση του Μενού παρουσίασαν μια άλλου είδους γαστρονομική προσέγγιση της Αποκριάς. Φασολάδα με … Κρουτόν Λαγάνας, Πληγούρι με σως ταραμά και ελίτσες, Μούς Χαλβά με τζελ λεμονιού άφησαν άφωνους τους εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο κέντρο της Έδεσσας. Για την Παρασκευή των εδεσμάτων χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά τοπικά Εδεσσαϊκά Προϊόντα τα οποία μετέχουν στο καλάθι της Μακεδονικής Κουζίνας. Συνοδεία μουσικής υπόκρουσης από όλη την Ελλάδα και την Μακεδονία φυσικά, ο δήμαρχος Έδεσσας κ.Δημήτρης Γιάννου πλαισιωμένος από συνεργάτες του ευχήθηκε στον κόσμο Καλή Σαρακοστή.



Αμέσως μετά πολύς κόσμος φρόντισε με σύμμαχο τον καλό καιρό να εκδράμει στο περίπτερο του Φυσιολατρικού Όμιλου Έδεσσας με πλούσια εδέσματα και χώρος για το πέταγμα του χαρταετού. Εκδηλώσεις επίσης οργανώθηκαν στο Ανεμοδρόμιο Ζέρβης-Παναγίτσας και στους οικισμούς και σε σημεία θέας της Ορεινής και της πεδινής Πέλλας.



Φωτό FB ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ


Περισσότερες Πληροφορίες www.edessacity.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *