Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση του Δημάρχου Αλμωπίας για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.Κ.Π.Α.)

Εκτενή ενημέρωση για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.Κ.Π.Α.) του Δήμου Αλμωπίας είχε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Δόντσο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αρχικά, συζητήθηκε η δικαίωση των 33 εργαζομένων και συνταξιούχων του ΚΕ.Κ.Π.Α. στους οποίους θα αποδοθεί το «επίδομα των 176 ευρώ», το οποίο ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 410.775,96 ευρώ και θα καταβληθεί μέχρι τις 15 Απριλίου 2017. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία ολοκληρώνεται μετά από μια διαδικασία αρκετών χρόνων. Παράλληλα, η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποδώσει κατά το προηγούμενο διάστημα το εφάπαξ σε συνταξιούχους εργαζόμενους τους ΚΕ.Κ.Π.Α. Έτσι, η Δημοτική Αρχή μέσα από χρηστή διαχείριση έχει εξαλείψει όλες τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους του ΚΕ.Κ.Π.Α.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στους δέκα παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας φιλοξενούνται 238 παιδιά, ενώ οι αιτήσεις που εκκρεμούν είναι μόλις δέκα και θα απορροφηθούν σταδιακά με την προβλεπόμενη διαδικασία. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι από τους δέκα παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν στο Δήμο Αλμωπίας, οι εννέα είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ.

Τέλος, έγινε συζήτηση για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, για την οποία ο Δήμαρχος τόνισε πως θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο με δράσεις που θα δώσουν νέες διεξόδους και δυνατότητες στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *