Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

IALMOPIA LIVE: Παρακολουθήσαμε την εξαιρετική θεατρική παράσταση της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση "Η προσφορά των Ελλήνων του Πόντου στην Επανάσταση του 1821", από την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας την Τετάρτη (22/3) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου. Όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους!




Λίγα λόγια για το έργο...



Ο Εμμανουήλ Ξάνθος συναντά τον ποντιακής καταγωγής και γιο του ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας, Αλέξανδρο Υψηλάντη και του ζητά να ηγηθεί την Επανάσταση.

Στο πλευρό του βρίσκονται τ' αδέρφια του Δημήτριος, Νικόλαος και Γεώργιος και η μητέρα του, Ελισάβετ Βακαρέσκου. Η προσφορά των Ελλήνων του Πόντου αποδεικνύεται και μέσα από την οικονομική και υλικοτεχνική ενίσχυση του Αγώνα, αλλά και από τη μύηση τους στη Φιλική Εταιρεία, όπως αυτή του Σάββα Τριανταφυλλίδη, του Ιακώβου Γρηγοράντη και του Μητροπολίτη Χαλδίας, Σιλβέστρου Λαζαρίδη.

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, λοιπόν, ξεκινά την Επανάσταση από τη Μολδοβλαχία, σχηματίζοντας τον Ιερό Λόχο, που και αυτός στην πλειοψηφία του αποτελούνταν από Πόντιους σπουδαστές, ενώ προσπαθεί να φανεί άξιος της αποστολής του...




Συγγραφή - Επιμέλεια : Ελευθεριάδου Παρθένα & Προκοπίδου Μαρία

Σκηνοθεσία: Καλαϊτζόγλου Ιωάννης

Συμμετέχουν: Ελευθεριάδης Γιώργος, Δέκος Πέτρος, Χατζηγιαννίδης Γιώργος, Νταμοτσίδης Δημήτρης, Χατζηγιαννίδης Χρήστος, Ιγνατίδης Κώστας, Κετικίδης Γιάννης, Ευσταθίου Σάββας, Ελευθεριάδης Μπάμπης, Ιγνατιάδης Μάκης, Ματζερίδης Παύλος, Παλίκογλου Δημήτρης, Ζαφειρίου Ελευθερία.



Δείτε όλη την παράσταση μέσα από την κάμερα του ialmopia:








ialmopia.gr

2 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *