Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Μακρόν (τώρα) = Λεπέν (το 2022)










Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος



Το ακραίο κέντρο εναντίον της άκρας δεξιάς και κατηγορούνται -κατηγορούμαστε- όσοι το σκέφτονται, ή αρνούνται στο τέλος, να πάρουν θέση για το δίπολο. Θέση υπέρ Μακρόν εννοείται γιατί κάτι άλλο δεν έπαιζε ούτως ή άλλως και είναι ηλίθιο να το συζητάμε και μόνο. 
Οχι λοιπόν, αρνούμαι να υποστηρίξω τον Μακρόν και ας θέλω (κι εύχομαι) να εκλεγεί αυτός και όχι η Λεπέν
Άλλωστε το σύστημα δεν πολεμάει την ακροδεξιά. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στη Γαλλία ούτε και πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Αντιθέτως την έχει ανάγκη και την θρέφει (άθελά του ή μη) προκειμένου να μοιάζει (το σύστημα) ως η μόνη και αναγκαστική επιλογή στο τέλος: Μακρόν ή Λεπέν; 
Ασε δεν θα πάρουμε. Γι' αυτό και προσωπικά είμαι υπερήφανος για το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.». Μην ξεχνάμε επίσης πως η Γαλλία βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο, σε μία μορφή οικονομικής δικτατορίας. Του νεοφιλελευθερισμού. Των τραπεζών και των αγορών.
Οι πολιτικές του Μακρόν αποτελούν το καλύτερο διαβατήριο για να έρθει πανηγυρικά η Λεπέν στην εξουσία στις επόμενες εκλογές. Είναι μαθηματικά βέβαιο. Με τις υγείες μας.
Φωτιά θα πέσει να μας κάψει από τους... ΜένουμεΕυρώπηδες... 

Πηγή: efsyn

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *