Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις

Στα άκρα οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας με φόντο το Αιγαίο – Έντονη ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις



Με αναλυτικά ρεπορτάζ τo Newsbomb.gr έχει επισημάνει τη συνεχώς κλιμακούμενη προκλητικότητα των Τούρκων εφιστώντας την προσοχή της κυβέρνησης.

Η συμπεριφορά της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα ενέχει χαρακτηριστικά που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και καταδεικνύουν πως οι Τούρκοι ίσως επιχειρήσουν να μεταφέρουν την εσωτερική τους κρίση προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αιγαίο ή τη Θράκη.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η Άγκυρα δείχνει να επιδιώκει μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, φτάνοντας - ίσως - στο σημείο να προκαλέσει ένα νέο «θερμό επεισόδιο», τύπου Ιμίων.

Οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, οι προκλήσεις κατά Ελλήνων ψαράδων, το καθημερινό κυνηγητό με τους άνδρες του Λιμενικού και οι αλλεπάλληλες NAVTEX με τις οποίες επιχειρούν να δεσμεύσουν τεράστιες περιοχές του Αρχιπελάγους, αποδεικνύουν τα «ύποπτα» σχέδια των Τούρκων.
Συναγερμός στην κυβέρνηση – Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ

Υπό το φόβο κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο, συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τα ελληνοτουρκικά και συνεχείς προκλήσεις των «γειτόνων».

Πηγές του υπουργείου Άμυνας χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση εξόχως σημαντική, γεγονός που ανάγκασε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να αναβάλει το ταξίδι του στο εξωτερικό.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία, τίποτα απολύτως δεν δείχνει ότι το καθεστώς Ερντογάν σκοπεύει να αποκλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο. Αντιθέτως, τα μηνύματα που λαμβάνονται από την Τουρκία είναι μάλλον πιο ανησυχητικά απ΄ ότι πριν από το δημοψήφισμα.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα τεθούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και κυρίως οι τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την διαρκώς κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Μαΐου, ο Ερντογάν θα συναντήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής ξεκάθαρη στάση για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *