Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε Δημάρχους της Πέλλας για τις δυνατότητες ίδρυσης σχολών ΤΕΙ και ΑΕΙ στην Πέλλα

Ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε Δημάρχους της Πέλλας για τις δυνατότητες ίδρυσης σχολών ΤΕΙ και ΑΕΙ στην Πέλλα και τις επαφές του με τον Υπουργό Παιδείας και τους Πρυτάνεις και Προέδρους των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

Συναντήθηκε στην Αθήνα με Δημήτρη Γιάννου, Δημήτρη Μπίνο και Γρηγόρη Στάμκο

Άμεσα θα ενημερωθεί και η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη τους σε μια τέτοια προοπτική και προτείνουν χώρους.

Επίκεινται συναντήσεις του βουλευτή με τους Δημάρχους στους αρμόδιους

Στις συναντήσεις συζητήθηκε η απόλυτη ανάγκη ίδρυσης κάποιων σχολών στην Πέλλα που θα συμβάλλουν στην άρση της υποβάθμισης της και θα βελτιώσουν την τοπική οικονομία.

Συζητήθηκαν προτάσεις για σχολές και χώρους. Οι προτάσεις αφορούν στην ίδρυση σχολής ΑΕΙ στην Έδεσσα ( Μάρκετιγκ ή κάποια άλλη) ή ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων. Οι χώροι είναι έτοιμοι, είχαν δαπανηθεί για αυτούς περί τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Στα Γιαννιτσά ΤΕΙ γεωπονίας ή ζωοτεχνίας με δεδομένη την δυνατότητα λειτουργίας του εντός των χώρων του Ινστιτούτου Παραλίμνης που θα εξασφαλίσει και την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών.

Στην Αριδαία ΤΕΙ δασοπονίας με δεδομένη την τεράστια έκταση δασών στην Αλμωπία και την λειτουργία του δεύτερου παραγωγικού Δασαρχείου στη χώρα. Προτάθηκε χώρος στην Χρυσή Αλμωπίας, θα διερευνηθούν και άλλοι χώροι.

Ο βουλευτής θα αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες μαζί με τους δημάρχους για την μεταφορά επεξεργασμένων προτάσεων στους αρμόδιους.

Όλοι εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για ευτυχή κατάληξη αυτών των προσπαθειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *