Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Εβδομάδα Εθελοντισμού από το το ΕΕΕΕΚ Αριδαίας στο «Let’s do it Greece 2017»


Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece 2017»

Στo πλαίσιo του προγράμματος της Κοινωνικής Προσφοράς και επιθυμώντας να ενθαρρύνουμε την ενσυνείδητη συμμετοχή των μαθητών μας σε δράσεις που καλλιεργούν υπεύθυνη στάση απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα, το ΕΕΕΕΚ Αριδαίας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στην «Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece» με σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!».
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής (27 – 31 Μαρτίου 2017) οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας κινητοποιήθηκαν, διαμόρφωσαν σχολικούς χώρους και εργάστηκαν από κοινού για να επιφέρουν ευχάριστες αλλαγές στη σχολική τους καθημερινότητα.
Πιο συγκεκριμένα
  • Εμπλουτίστηκε ο λαχανόκηπος του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας
  • Έγινε φύτευση αρωματικών φυτών (λεβάντες) σε χώρο της αυλής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας (η δράση έγινε μαζί με τους μαθητές της τετάρτης τάξης του 3ου ΔΣ Αριδαίας)
  • Χρωματίστηκαν ρόδες αυτοκινήτων και φυτεύτηκαν σε αυτές πολύχρωμα λουλούδια, δημιουργώντας έτσι μια καλαίσθητη σύνθεση εξωτερικού χώρου (η δράση έγινε μαζί με τους μαθητές του 3ου ΔΣ Αριδαίας)
  • Έγινε καθαρισμός και τακτοποίησης της κοινής αποθήκης με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας
  • Χρωματίστηκαν ρόδες αυτοκινήτων και έγιναν σύνθεση εξωτερικού χώρου (Minions), και άλλαξε η είσοδος του σχολείου μας
  • Φυτεύτηκαν αρωματικά φυτά (λεβάντες) στον ανθόκηπο του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας
  • Φτιάχτηκαν μπισκότα και διακοσμήθηκαν με ζαχαρόπαστα με τις φατσούλες του “Let’s Do It Greece”
  • Φυτεύτηκαν πολύχρωμα λουλούδια στην πρόσοψη του κτιρίου του ΕΔΣ και του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας, αλλάζοντας έτσι την εικόνα της πρόσοψης του σχολείου μας
Πολύτιμη βοηθός και αρωγός στις δράσεις μας ήταν η συντονίστρια του «Let’s Do It Greece” Αλμωπίας κ. Αριάννα Μαντά και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Χατζηγιαννίδης Γεώργιος, τους οποίους και ευχαριστούμε δημόσια για την έμπρακτη υποστήριξής τους.
Και του Χρόνου με ΥΓΕΙΑ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *