Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Εβίνα Μάλτση: Από την Γουμένισσα η αρχηγός της εθνικής μας!

Με οδηγό την αρχηγό Εβίνα Μάλτση, «υπασπίστριες» την Στέλλα Καλτσίδου και τη Λολίτα Λύμουρα και το «νέο αίμα» με εκφραστή την κόρη του Παναγιώτη Φασοούλα ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη επιτυχία του γυναικείου μπάσκετ


Στις 14 Ιουνίου, την ημέρα που συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από το έπος του 1987, ξεκίνησε το ταξίδι της Εθνικής γυναικών για την Πράγα, όπου πλέον γράφει τη δική της ιστορία, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία της στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης


Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά την Τετάρτη θάμπωσαν τους πάντες με τη σαρωτική εμφάνισή τους και την εμφατική νίκη τους με 84-55 επί της Τουρκίας που πολλοί την παρουσίαζαν ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης,


Για πρώτη φορά η εθνική ομάδα μπάσκετ δίνει το «παρών» στην τετράδα μιας τέτοιας διοργάνωσης με τις 12 θεές του ελληνικού μπάσκετ να δηλώνουν έτοιμες να φτάσουν μέχρι τον τελικό.


Εμβληματική αρχηγός η 39χρονη Εβίνα Μάλτση που οιστρηλατεί τις συμπαίχτριές της με δηλώσεις όπως αυτή μετά το θρίαμβο της Τετάρτης όταν και είπε «θέλω να πεθάνω μέσα στο γήπεδο με το εθνόσημο». Άξιες συμπαραστάτριες η Στέλλα Καλτσίδου και η Λολίτα Λύμουρα ενώ την επόμενη ημέρα του γυναικείου μπάσκετ εκφράζουν κοπέλες όπως η Μαριέλλα Φασούλα και η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου.


Για να γνωρίσουμε την Γουμενισσιώτισα αθλήτρια αρχηγό της Εθνικής μας


Εβίνα Μάλτση 

Η Ευανθία Μάλτση γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1978 στη Γουμένισσα του Κιλκίς και έχει άλλα δυο αδέλφια. Ξεκίνησε το μπάσκετ στην ομάδα της πατρίδας της, τον ΑΟΚ Γουμένισσας το 1990, με την οποία έπαιξε στην Α2 εθνική κατηγορία. Το 1997 πήγε στο Μέγα Αλέξανδρο και το 1998 στη ΜΕΝΤ της Θεσσαλονίκης, ομάδες της Α1. Από το 2000 ως το 2004 αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έπαιξε στην Ευρωλίγκα, αφού είχε κάνει το νταμπλ το 2000 κατακτώντας Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος.


Τα επόμενα χρόνια συνέχισε σε ευρωπαϊκές ομάδες, σε Γαλλία και Ισπανία και το 2007 αγωνίστηκε στο WNBA στους «Κονέκτικατ Σαν» (Connecticut Sun), μόλις η δεύτερη Ελληνίδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο μετά την Αναστασία Κωστάκη. Όμως, δεν μπόρεσε να συνεχίσει, αν και η ομάδα την ήθελε.


Το 2009 αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης γυναικών, με μ.ο. πόντων 22,5, αν και η Ελλάδα τερμάτισε στην 5η θέση. [3] Με την εθνική ομάδα έχει λάβει επίσης μέρος στην Ολυμπιάδα 2004, όπου τερμάτισε στην 7η θέση και στο Ευρωμπάσκετ 2005, όπου η ομάδα τερμάτισε 10η αλλά η ίδια ήταν στην 9η θέση των σκόρερ με 92 πόντους (13,1 μ.ο.) και συμπεριλήφθηκε στην τιμητική δωδεκάδα.


Στην ψηφοφορία της FIBA Europe για την ανάδειξη της κορυφαίας παίκτριας της Ευρώπης για το 2010, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί και φίλαθλοι, κατέλαβε την 6η θέση.[4]

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *