Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Σπουδαία διάκριση στον 6ο Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό Αμφικτυονίας Ελληνισμού για την Βάσω Ρουμελή!

Σπουδαία διάκριση για τη συντοπίτισσα μας Βάσω Ρουμελή!
Γ' βραβείο στον 6ο Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό Αμφικτυονίας Ελληνισμού με ελεύθερο θέμα και κλασική δομή ρεφρέν-κουπλέ. Το βραβευμένο ποίημα έχει τίτλο "Σεβντάς στο καμβά" και είναι μέσα στα πέντε (5) καλύτερα που θα μελοποιηθούν από γνωστούς συνθέτες.

Τα ποιήματα όλων των συμμετεχόντων εκδόθηκαν σε ένα καλαίσθητο τόμο που θα αποσταλεί στον απόδημο Ελληνισμό σε βιβλιοθήκες της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Είναι το ένατο (9ο) στην σειρά βραβείο το οποίο έλαβα σε διάστημα 2 χρόνων. Τα άλλα οκτώ (8) είναι τα εξής:
1) Α’ Βραβείο, στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Τέχνης και Πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ 2016», με θέμα «Στα στενά της ανέχειας» και τίτλο «Στην οδό Ευρώπης»
2) Β’ Βραβείο του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό 2016 για την Επιστροφή των γλυπτών και μαρμάρων του Παρθενώνα με θέμα: «Γλυπτών Παλιννόστησις» και τίτλο «Τα μάρμαρα αυτά ανήκουν στην χώρα μου»
3) Β’ βραβείο του Περιοδικού Πρεσπαπιέ και Καλλιτεχνίου Αχαρνών για τον 1ο Διαγωνισμό 2015, με θέμα «το άλλο Αιγαίο» και τίτλο «Η αυγή στο Αιγαίο έχει χρώμα μαύρο»
4) Γ’ Βραβείο UNESCO στον 1ο Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό 2016 με θέμα: «Μια ωδή στον Διονύσιο Σολωμό» και τίτλο «Σε γνωρίζω Αθάνατε Πατέρα»
5) Έπαινος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης «ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ 2016» της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος- Σπάτων
6) Διάκριση στο διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ 2017 της Διεθνής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και καλλιτεχνών, Διεθνής Ακαδημία Γραμμάτων και τεχνών «Θεά Αθήνα», με το ποίημα "Θα σε κοινωνήσω λευτεριά".
7) Έπαινος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Φωτογραφίας του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου με θέμα: “Θάλασσες...”. και τίτλο «Απολογία στα κύματα»
8) Έπαινος στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Τέχνης και Πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ 2015», με θέμα «Μάνα, στους δύσκολους καιρούς απανεμιά» και τίτλο «Λιμάνι μάνα μου»


Θερμά συγχαρητήρια στη Βάσω Ρουμελή και ευχόμαστε πολλά βραβεία με ανάλογες διακρίσεις στο μέλλον!!
ialmopia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *