Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Αυτός είναι ο λόγος που οι θηλές σου έχουν πιο σκούρο χρώμα

Γιατί το χρώμα στις θηλές του στήθους, αλλά και τα γεννητικά όργανα, διαφέρει από αυτό του υπόλοιπου δέρματος;

Μπορεί να μη το σκέφτεστε κάθε φορά, αλλά πάντα το παρατηρείτε όταν βλέπετε το είδωλο σας στον καθρέφτη χωρίς ρούχα. Ίσως κάποια στιγμή να είχατε αναρωτηθεί, αλλά, αδυνατώντας να δώσετε απάντηση, να το δικαιολογήσατε στη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος.


Καθίστε, θέλουμε να σας μιλήσουμε. Ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί το δέρμα σας στα επίμαχα σημεία του σώματος σας είναι πιο σκούρο.

«Δε μπορεί κάτι θα εξυπηρετεί. Για κάποιο λόγο θα είναι πιο διακριτό», σκέφτεστε.


Όπως εξηγεί η Δρ. Lindsey Bordone, δερματολόγο στο Columbia University Medical Center στη Νέα Υόρκη, η χρωματική διαφορά οφείλεται στη μελανίνη και στις ορμόνες και τον τρόπο που αυτές αλληλεπιδρούν. Για την ακρίβεια, όταν μπαίνετε στην εφηβεία, λόγω της κορύφωσης των επιπέδων οιστρογόνων και τεστοστερόνη, η μελανίνη σας αυξάνεται κατακόρυφα. Η μελανίνη, με τον ίδιο τρόπο που δίνει χρώμα στα μαλλιά σας, κάνει και το δέρμα στις θηλές και τα γεννητικά όργανα να είναι πιο σκούρο.

Με άλλα λόγια, είναι μια απλή συνέχεια της διαδικασίας ωρίμανσης του σώματος σας. Με τον ίδίο τρόπο (επειδή αυξάνονται τα επίπεδα της μελανίνης), η επιδερμίδα μιας γυναίκας και η περιοχή περιμετρικά των θηλών γίνεται πιο σκούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να ανησυχήσετε;

Σύμφωνα πάντα με τη δρ. Bordone μπορεί το σκούρο δέρμα μπορεί να είναι και σύμπτωμα διαβήτη. Η πάθηση που είναι γνωστή και ως μελανίζουσα ακάνθωση και τα συμπτώματα της είναι η ανάπτυξη πιο σκούρων περιοχών στην περιοχή γύρω από τον λαιμό, τις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα, συνήθως παρουσιάζεται σε ανθρώπους υπέρβαρους, και εξασθενούν όταν καταφέρουν να χάσουν σωστά κιλά. Επιπλέον, και σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των ΗΠΑ, η αλλαγή του χρώματος στο δέρμα των θηλών (ειδικά αν πάρει αποχρώσεις του μωβ) μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρκίνου.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *