Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Γιάννης Σηφάκης στους νεφροπαθείς Πέλλας: Ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού - αντιμετωπίσαμε την διαπλοκή που την διατηρούσε σε τριτοκοσμικές συνθήκες

Γιάννης Σηφάκης σε εκδήλωση του συλλόγου νεφροπαθών Πέλλας : Ολοκληρώνουμε την μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού στηρίζοντας το δημόσιο σύστημα και αντιμετωπίζοντας την διαπλοκή

Προχωράμε και σε αντικατάσταση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης συνδυάζοντας χρηματοδοτήσεις

Ο Γιάννης Σηφάκης Βουλευτής Πέλλας παρευρισκόμενος στην ενημερωτική εκδήλωση – διάλεξη του συλλόγου νεφροπαθών Πέλλας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» με θέμα : «Νεφρική ανεπάρκεια – μεταμόσχευση- αιτίες και αντιμετώπιση» στα Γιαννιτσά χαιρέτησε την εκδήλωση επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Συνεχάρη τον νεοσύστατο σύλλογο γιατί με την δράση του ευαισθητοποιεί την κοινωνία στα προβλήματα της νεφροπάθειας και βοηθά όχι μόνο τους νεφροπαθείς-μέλη του αλλά και πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις για την λύση των καίριων θεμάτων που τους απασχολούν.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην απόφαση και χρηματοδότηση για την μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο της Έδεσσας από τις τριτοκοσμικές συνθήκες του υπογείου στο ισόγειο χώρο του νοσοκομείου. Κατήγγειλε ότι διαπλοκές με ιδιωτικά συμφέροντα στο παρελθόν καταδίκασαν την μονάδα να παραμένει σε αυτές τις συνθήκες και ότι αυτή η κυβέρνηση ακριβώς επειδή στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας κατάφερε να το υλοποιήσει.

Ανέφερε για τις μελέτες που έγιναν εθελοντικά από συναδέλφους του μηχανικούς και τον ίδιο και κοστολόγησαν το έργο στο 1/3 του αρχικά προϋπολογισθέντος κόστους από τις υπηρεσίες της ΥΠΕ και του Υπουργείου στο παρελθόν. Ο υφυπουργός Παύλος Πολάκης αποδέχτηκε την μελέτη που τους κατέθεσε ο βουλευτής και έτσι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου το οποίο τώρα υλοποιείται και θα ολοκληρωθεί ( μετά την έγκριση και των συμπληρωματικών εργασιών που έγινε πρόσφατα ) μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Ακόμη εξασφαλίστηκε και η προμήθεια νέου εξοπλισμού αντίστροφης όσμωσης και θα αρχίσει και η αγορά νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης.

Με συνδυασμό χρηματοδοτήσεων θα εξασφαλιστεί και η περαιτέρω προμήθεια μηχανημάτων αιμοκάθαρσης με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων παλαιών μηχανημάτων.

Ακόμη εξήρε την εξαιρετική φιλοτιμία και εργατικότητα των εργαζομένων στην μονάδα ( ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) και ενημέρωσε για την έγκριση πρόσληψης μόνιμου νεφρολόγου ( που ο διευθυντής του νοσοκομείου Χρήστος Σμίας είπε ότι θα έλθει στο νοσοκομείο ως το τέλος του έτους).

Επίσης έχει εγκριθεί επικουρικός νεφρολόγος αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης λόγω της σημαντικής διαρροής γιατρών στο εξωτερικό τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Ακόμη υποσχέθηκε να είναι κοντά στους νεφροπαθείς και στον σύλλογο τους σε ότι χρειαστεί.

Ακολούθησαν διαλέξεις για την νεφρική ανεπάρκεια, την διαδικασία αιμοκάθαρσης αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας για τις μεταμοσχεύσεις νεφρού, τα προβλήματα που υπάρχουν και προτάσεις για την προώθηση και λύση τους. Ακόμη δόθηκαν στοιχεία για την αντίστοιχη κατάσταση σε πιο «προηγμένες» όσον αφορά το ζήτημα αυτό χώρες, όπως είναι η Ισπανία και η Κροατία.

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *