Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Σηφάκης: Παραμένει οριστικά ο ΕΦΚΑ στην Αριδαία

Σηφάκης: Παραμένει οριστικά ο ΕΦΚΑ (τέως Υποκατάστημα ΙΚΑ) στην Αριδαία


Συμπεριλαμβάνεται στο νέο οργανόγραμμα ως Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης και άρα διατηρείται ως έχει σήμερα με δικό του προϊστάμενο και αυξημένες αρμοδιότητες.

Δημιουργείται και τμήμα ελέγχου στην Έδεσσα στα πλαίσια της πολιτικής αποκέντρωσης των δομών ελέγχου που έδρευαν ως τώρα μόνο στην Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΦΚΑ Θανάση Μπακαλέξη και ζήτησε ενημέρωση για το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ και ιδιαίτερα για την Πέλλα. Εξήγησε εκ νέου τους λόγους που επιβάλουν πλην της Έδεσσας και των Γιαννιτσών που διαθέτουν υποκαταστήματα (και έτσι παραμένουν και στο νέο οργανόγραμμα) να παραμείνει και η δομή του ΕΦΚΑ στην Αριδαία.

Ο πρόεδρος του ΕΦΚΑ διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι οι λόγοι αυτοί που αρκετές φορές είχαν αναλυθεί τόσο κατά τις συναντήσεις του βουλευτή με τον ίδιο αλλά και με τον τέως Διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανό ελήφθησαν υπ’ όψιν στην κατάρτιση του νέου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ με δεδομένο ότι η δομή αυτή θα εξυπηρετεί πλέον όλους τους ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ στην Αλμωπία.

Εξ άλλου το αίτημα αυτό ήταν πάνδημο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Αλμωπίας, του Δήμου διαχρονικά αλλά των φορέων της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή ( της οριστικής διατήρησης του ΕΦΚΑ στην Αριδαία) γίνεται με Υπουργό Εργασίας την συντοπίτισσα μας Έφη Αχτσιόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο οργανόγραμμα (που είχε εκπονηθεί επί των προηγούμενων κυβερνήσεων) το πρώην ΙΚΑ Αριδαίας είχε μετατραπεί σε γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης που σημαίνει ότι δεν θα είχε ούτε καν προϊστάμενο, θα λειτουργούσε υποβαθμισμένα και σε προσωπικό και σε αρμοδιότητες και θα αποφασιζόταν κάθε φορά η λειτουργία του ή όχι από το Υποκατάστημα της Έδεσσας.

Η εξέλιξη αυτή αποτράπηκε από την αλλαγή της κυβέρνησης και την συνεχή πίεση του βουλευτή και της τοπικής κοινωνίας για να παραμείνει ως έχει, αίτημα που βρήκε ευήκοα ώτα στους διοικητές του ΙΚΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Γιάννη Θεωνά και αργότερα κ. Διονύση Καλαματιανό.

Ο βουλευτής εκφράζει την ικανοποίηση του, θεωρεί ότι η θετική αυτή εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα του αγώνα της τοπικής κοινωνίας και των ίδιων των εργαζόμενων στο ΙΚΑ Αριδαίας και , φυσικά, της ευαισθησίας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση θέματα δημοκρατίας, ισοπολιτείας και βοήθειας στους εργαζόμενους ( εργάτες, δασεργάτες, αγρότες και επαγγελματίες).

Συμβάλει αποφασιστικά στην αντιστροφή της τάσης απομάκρυνσης από την Αλμωπία σειράς υπηρεσιών και δομών και θα διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους της στην καθημερινότητα τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *