Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Εργασίες που έχουν ως στόχο την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



Εργασίες που έχουν ως στόχο την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες, πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας.

Κατόπιν εισήγησης του Τοπικού Συμβουλίου Αριδαίας, σχετικής άδειας του Δασαρχείου και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθαρίζεται η κοίτη του ποταμιού στην ανατολική πλευρά της πόλης, η οποία έχει να καθαριστεί πάρα πολλά χρόνια –ίσως πάνω από 15 χρόνια.

Η κοπή δέντρων περιορίζεται μόνο σε αυτά που βρίσκονται εντός της κοίτης και τα οποία εμποδίζουν τη φυσική ροή του νερού, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για την πόλη. Στόχος λοιπόν αυτής της παρέμβασης είναι η αντιπλημμυρική της θωράκιση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, αμέσως μόλις επέστρεψε από το Συνέδριο στο οποίο συμμετείχε στην Ιταλία, επισκέφθηκε με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Στέφανο Αβραμίκα τον χώρο των εργασιών, όπως θα πράξει και αύριο Παρασκευή, με σκοπό να εποπτεύσει την πορεία της παρέμβασης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Γίνεται μία ουσιαστική και σημαντική παρέμβαση, η οποία θωρακίζει αντιπλημμυρικά την πόλη της Αριδαίας. Οφείλουμε να διατηρούμε την κοίτη του ποταμού καθαρή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Καλό είναι οι ευαισθησίες να έχουν πολύπλευρες κατευθύνσεις. Είμαι πραγματικά ευαίσθητος για το περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα προβαίναμε σε μια τέτοια ενέργεια αν δεν υπήρχε αναγκαιότητα που σχετίζεται με την προστασία της πόλης μας και την πολιτική προστασία και αν δεν είχαμε τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών».

4 comments:

  1. Στην πορεία της ζωής δεν είναι όλοι οι άνθρωποι μαζί. Άλλοι είναι από εδώ άλλοι είναι από εκεί άλλοι παραπέρα για το περιβάλλον όμως και για το δασάκι ρε παιδιά πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Ο Δήμαρχος μας ενώνει αλλά φωτογραφίες στην ολοκληρωτική καταστροφή δεν θα βγει ; ; ;. Σε άλλο site ανέφερε ότι μόλις γύρισε από την Ιταλία ενημερώθηκε και με προβληματίζει γιατί δεν φωτογραφήθηκε. Επειδή δεν πιστεύω άλλους παρά τον Πρώτο πολίτη, τον προτρέπω να πάει γα φωτογραφηθεί στο επίμαχο σημείο για να θυμάται μετά από χρόνια αυτός και κάποιοι άλλοι και εμείς οι απλοί πολίτες επί ποιου θητείας 'έγινε αυτή η πράξη ( καλή η κακή ας το κρίνει ο καθένας και η ιστορία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. yparxei kai to kladema to xereite??autos den einai dhmos mp.....o einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπάρχουν καταγγελίες ότι κόβονται ανεξέλεγκτα δέντρα χωρίς έλεγχο ,όχι μόνο εκει αλλά και σε άλλα σημεία της Αριδαίας χωρις καμία σπουδή και προστασία.Με παρεμβάσεις μάλιστα του δημ συμβούλου αριδαίας ο οποίος χωρίς να έχει επίγνωση των συνεπειών παρεμβαίνει μαζικά με διάφορα προσχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αριθμός των δέντρων που κόπηκε είναι μεγάλος και καταστράφηκε ένα μεγάλο μέρος της χλωρίδας της περιοχής..κρίμα γιατι η Αριδαία μια τσιμεντούπολη είναι μόνο,πράσινο πουθενά ...ελπίζω να έγινε η κοπή με εποπτεία του Δασαρχείου και όχι μόνο με απόφαση "τοπικού συμβουλίου "..εύχομαι επίσης το Δασαρχείο να προχωρήσει σε δεντροφύτευση στην περιοχή προς αποκατάσταση της σφαγής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *