Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

6 φθηνά superfoods - Προσιτά, κάνουν καλό παντού

Η ιδέα ότι τα πρόχειρα φαγητά είναι φθηνότερα από τα υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα είναι ένας μύθος. Θα εκπλαγείτε από τα διατροφικά οφέλη ορισμένων φρούτων, λαχανικών και σπόρων.

«Εάν αρχίζετε να αισθάνεστε την πίεση στο πορτοφόλι σας, μη στραφείτε σε φθηνά τρόφιμα», δήλωσε ο Darren Beale του Musclefood.com. «Υπάρχουν πολλές οικονομικά προσιτές επιλογές που είναι τόσο υγιεινές, όσο και φθηνές.»

Οι άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι μπορούν να «ανατρέψουν» τις βλάβες που προκαλούνται από τα τρόφιμα που δεν είναι υγιεινά, κι έτσι τρώνε ένα superfood και συνεχίζουν να καταναλώνουν ανθυγιεινές επιλογές, αυξάνοντας τον κίνδυνο μακροχρόνιων ασθενειών.

Για μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή, δοκιμάστε:

Φακές

Μια σακούλα φακές κοστίζει λίγο. Είναι πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Κ. Οι φακές ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και μειώνουν τη χοληστερόλη. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, επίσης, παραμένουν σταθερά με την κατανάλωση φακής.



Αυγά

Τα αυγά θα σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετό χρονικό διάστημα, για μόλις 1,50 ευρώ ανά δωδεκάδα. Η υψηλή πρωτεΐνη βοηθά στην ανάπτυξη μυών, ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνει τον πόνο των μυών μετά από μια μεγάλη προπόνηση. Θα μπορούσατε, ακόμη, και να χάσετε βάρος με την κατανάλωση αυγών, καθώς είναι καλή πηγή βιταμίνης D.



Αβοκάντο

Γεμάτο καροτίνη και βιταμίνη Ε, το αβοκάντο βελτιώνει την όραση. Έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη κατά περίπου 22%. Το αβοκάντο είναι μια «ασφαλής» επιλογή, καθώς μπορεί να συνοδέψει οποιοδήποτε γεύμα.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο ίναι γεμάτο ισχυρά αντιοξειδωτικά και ίνες, που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία, αλλά και να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια δίνουν σημαντική ώθηση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθώς είναι γεμάτα βιταμίνη C. Ο καρπός έχει, επίσης, ίνες και φυσικά σάκχαρα, που θα σας δώσουν επιπλέον ενέργεια.



Αμύγδαλα

Μονο μια χούφτα από αμύγδαλα είναι ικανή να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση και τη χοληστερόλη. Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, φλαβονοειδή, ασβέστιο, ίνες και βιταμίνη Ε.



Πηγή: express

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *