Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Αποκάλυψη ή προπαγάνδα; «Νέα Μακεδονία» το νέο όνομα, λένε Σκοπιανοί και Αλβανοί!

Τη σύνθετη ονομασία στην οποία καταλήγουν Ελλάδα και Σκόπια ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτει σκοπιανή εφημερίδα.



Σύμφωνα με σημερινό (09/01/2018) πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, «φαβορί» φαίνεται να είναι η ονομασία «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας».

Αλβανικά ΜΜΕ: «Νέα Μακεδονία» το όνομα

Την ίδια ώρα, το αλβανικό portal infoshqip.com, επικαλούμενο «αξιόπιστες ελληνικές πηγές», αναφέρει, κι αυτό με τη σειρά του, ότι το «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας», το οποίο εν συντομία θα είναι «Νέα Μακεδονία», είναι το όνομα στο οποίο συμφώνησαν Ελλάδα και Σκόπια.

Μάλιστα, το αλβανικό μέσο μεταδίδει πληροφορίες ακόμη και για την ονομασία της εθνικότητας ή της εκκλησίας των Σκοπίων.



Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η επίσημη ονομασία θα είναι «Република Нова Македонија» στη γλώσσα των Σκοπίων, στα αγγλικά «Republic of New Macedonia» και στα ελληνικά «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας».

Η συντομογραφία θα είναι αντίστοιχα στις τρεις γλώσσες «Нова Македонија», «New Macedonia» και «Νέα Μακεδονία».

Η γλώσσα θα είναι «Sovremen Makedonski jazik» που στα αγγλικά «μεταφράζεται» ως Modern Macedonian/Makedonski και στα ελληνικά ως «Σλαβομακεδονική γλώσσα».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εθνικότητα και η ιθαγένεια είναι στα σλαβικά («Македонско») και το «νέο» υπάρχει μόνο στα αγγλικά («New Macedonian») και στα ελληνικά («Νεομακεδονική»).

Η εκκλησία του κράτους των Σκοπίων θα αποκαλείται σε όλες τις γλώσσες «Ορθόδοξη Εκκλησία της Νέας Μακεδονίας - Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας».

Απομένει, βέβαια, να επιβεβαιωθεί αν οι εν λόγω πληροφορίες έχουν βάση, κι αν ναι, ποιες θα είναι οι λεπτομέρειες αναφορικά με τη χρήση του ονόματος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *