Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Παραμένουν στη φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί - Απερρίφθη το αίτημα αποφυλάκισής τους

Προφυλακισμένοι - μέχρι νεωτέρας - στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης θα παραμείνουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, όπως αποφάσισε εκ νέου σήμερα, Τρίτη (27/03/2018) ο Τούρκος εισαγγελέας.

Ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

Επιπλέον, με βάση το σκεπτικό, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Χουριέτ κ.α. μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής επικαλείται το γεγονός ότι «δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία», ακόμη ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι». Στους λόγους απόρριψης της άρσης προφυλάκισης συμπεριλαμβάνεται και το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, αλλά και ο τρόπος που αυτή έγινε.

Ο δικαστής ισχυρίζεται επίσης ότι «το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση». Τέλος, υποστηρίζει ότι «η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής»

«Παγώνουν» έτσι οι όποιες ελπίδες για θετική εξέλιξη είχαν δημιουργηθεί στον απόηχο της ευρωτουρκικής Συνόδου της Βάρνας, όπου οι Ευρωπαίοι, με προεξάρχοντα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησαν από τον Ταγίπ Ερντογάν την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων πριν από το Πάσχα.

Καμμένος: Ελπίζω σε απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πριν από το Πάσχα

Την αισιοδοξία του για το θέμα εξέφρασε πριν από την τελευταία εξέλιξη και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος μιλώντας στο πρωί στον ΑΝΤ 1 ανέφερε πως περιμένει την απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός τους πως πρόκειται για ομήρους, ενώ για το χαρακτηρισμό αυτό παρέπεμψε και στα όσα είχε δηλώσει την Κυριακή (25/03) από την Ορεστιάδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όταν έχω να πω κάτι και έχω να διαφωνήσω κάπου το κάνω δημόσια. Με τον πρωθυπουργό είμστε σε πλήρη ταύτιση. Στο θέμα των στρατιωτικών έχω υποχρέωση εγώ να χαράζω την πολιτική και έχω απόλυτη ταύτιση με τον πρωθυπουργό. Μίλησα για ομηρία και δυστυχώς δικαιώθηκα. Και ο Μητσοτάκης για ομηρία μίλησε από την Ορεστιάδα», είπε ο κ. Καμμένος

Και πρόσθεσε: «Είναι όμηροι γιατί βρίσκονται σε μια κλειστή φυλακή υψίστης ασφαλείας για ένα παράπτωμα από αυτά που στο παρελθόν αντιμετωπίζονταν ως απλά περιστατικά με την παρέμβαση ταξιάρχων από τις δυο πλευρές. Όταν είδα ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν λειτούργησαν και οι Έλληνες αξιωματικοί μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη κατάλαβα ότι πρόκειται περί ομηρίας. Είναι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επί 26 ημέρες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Είναι ευρωπαίοι στρατιωτικοί που φυλούν τα ευρωπαϊκά σύνορα και είναι και νατοϊκοί αξιωματικοί».

Ο ίδιος εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι η Τουρκία θα εισακούσει τη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, από τη Βάρνα, ο οποίος ζήτησε τον άμεσο επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και μάλιστα πριν από το Πάσχα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *