Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Σηφάκης: Μελετάται φυσικό αέριο για όλη την Πέλλα - Ξεκίνησαν οι μελέτες κόστους - οφέλους για Έδεσσα Σκύδρα και Αριδαία

Γιάννης Σηφάκης: Μελετάται φυσικό αέριο σε όλη την Πέλλα!! Ξεκίνησαν από την ΔΕΔΑ οι μελέτες κόστους-οφέλους για την Έδεσσα, την Σκύδρα και την Αριδαία που θα ολοκληρωθούν σε δυόμιση μήνες.

Η εξασφάλιση εξόδου φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Πέλλας επιταχύνει τις θετικές εξελίξεις

Πραγματοποιήθηκε χθες νέα συνάντηση του βουλευτή με την διοίκηση της ΔΕΔΑ και προγραμματίστηκε επίσης συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα την Παρασκευή για αυτό το θέμα.

Υπενθυμίζεται η συνάντηση του με τον Υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη, πριν τρείς μήνες, ο οποίος του ανακοίνωσε την θετική εξέλιξη με τον ΤΑΠ και προγενέστερες συναντήσεις του βουλευτή με την ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ. Σημαντική και η παρουσία του προέδρου του ΤΕΕ Πέλλας Λευτέρη Αβραμίδη στις πρώτες συναντήσεις με ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ.

Η εξασφάλιση από την κυβέρνηση εξόδου φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Πέλλας ( σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων διέλευσης για τον ΤΑΠ) και η συμφωνία για παροχέτευση ποσότητας 1 δισεκατομμύριο κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ για χρήση στην χώρα μας δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ένταξη όλης της Πέλλας στο σχεδιασμό φυσικού αερίου από το 2019-2023. Απαραίτητη προϋπόθεση η συνεργασία ΔΕΔΑ και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που καλείται να εντάξει στα ΠΕΠ τα δίκτυα διανομής Έδεσσας – Σκύδρας – Αριδαίας με δεδομένο ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εξασφαλίσει το δάνειο από την ΕΤΕπ και η ΔΕΔΑ την δική της ίδια συμμετοχή.

Θα μελετηθεί εκ νέου η σύνδεση με αγωγό από την έξοδο του ΤΑΠ στο Άσπρο ή με CNG ( συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και για το εγκεκριμένο δίκτυο διανομής των Γιαννιτσών όπως και για Έδεσσα, Σκύδρα και Αριδαία

Θα μπορέσουν να συνδεθούν και οι μεταποιητικές βιομηχανίες και εμπορικοί καταναλωτές ( καταστήματα εστίασης, αρτοποιεία, στεγνοκαθαριστήρια κ.α.)

Ξεκινά η αντίστροφη πορεία για την Πέλλα μετά από πολλές δεκαετίες έξω από όλους τους Εθνικούς Σχεδιασμούς.

Η πολιτική της κυβέρνησης για εξασφάλιση φτηνότερου και λιγότερο ρυπογόνου καυσίμου σταδιακά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας εξασφαλίζει την ενεργειακή δημοκρατία με την δυνατότητα πρόσβασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στο φυσικό αέριο.

Υπολογίζεται ότι με το φυσικό αέριο εξασφαλίζεται οικονομία μέχρι και 40% στην ενέργεια στα νοικοκυριά (θέρμανση , ζεστό νερό χρήσης, μαγείρεμα) και τις επιχειρήσεις σε σχέση με την σημερινή κατάσταση. Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας με τις διευκολύνσεις που παρέχει η ΔΕΔΑ και στην σύνδεση φυσικού αερίου σε ευπαθείς καταναλωτές.

Βασικό στοιχείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της δίκαιης ανάπτυξης της Πέλλας η εξασφάλιση της σύνδεσης της με το φυσικό αέριο.

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης (και με την ιδιαίτερη εξειδίκευση του σε ενεργειακά θέματα) θεωρεί την εξασφάλιση της σύνδεσης όλης της Πέλλας με το δίκτυο φυσικού αερίου ύψιστης προτεραιότητας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της και εκφράζει την ικανοποίηση του που αυτή η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει σταδιακά την μακρόχρονη υποβάθμιση της Πέλλας. Θα συμβάλει ακόμη στην άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων σε αντίθεση με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών που έφεραν την Πέλλα στις 5 τελευταίες θέσεις στο κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα και την απόλυτη ένδεια σε βασικές υποδομές που εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *